Франція зіпсувала дебют Андрія Назарова на чолі хокейної збірної України

Поділитися
Франція зіпсувала дебют Андрія Назарова на чолі хокейної збірної України © hcdonbass.com
Українці двічі поступилися французькій збірній у контрольних матчах у Донецьку.

Збірна України з хокею двічі поступилася в контрольних поєдинках проти представника світової еліти Франції - 1:2 та 3:4. Обидві перемоги французи здобули в серії післяматчевих штрафних кидків.

Дебют головного тренера Андрія Назарова та його помічників Олександра Годинюка, Костянтина Симчука і Сергія Вітера з одного боку не вдався. Проте, якщо зробити акцент на тому, що українці поступилися в боротьбі команді топ-дивізіону чемпіонату світу, нехай, вона приїхала і напіврезервним складом, та ще й показали до цього хороший хокей, то дві гри можна занести українцям в актив.

Ще одним позитивним моментом можна вважати появу в складі української збірної декількох юніорів - представників молодіжної збірної, а також росіян, що готуються до натуралізації і які в майбутньому безсумнівно зможуть, якщо не посилити Україну, то вже точно створити хорошу конкуренцію в боротьбі за місце в основі.

Зазначимо, що в зборі не взяли участь головні зірки українського хокею - нападник "Донбасу" Руслан Федотенко, який поки не відновився після струсу мозку, отриманого під час одного з тренувальних матчів, а також Олексій Понікаровський з СКА.

У першому матчі Андрій Назаров поставив у склад досвідчених Костянтина Касянчука, який наразі не має чинного контракту, і Сергія Варламова - представника "Донбасу". Також уперше за довгі роки до складу національної збірної повернувся захисник Геннадій Разін - вихованець харківської "Дружби-78", якого залучали до лав України всього кілька разів, а потім він зовсім відмовлявся грати в синьо-жовтому светрі. Однак, швидше за все підписання контракту з "Донбасом", а також, що називається "під тренера", він все-таки допоможе збірної своїм досвідом і майстерністю.

Помітний дебют у національній збірній України кількох росіян - нападників Євгенія Белухіна ("Донбас"), Владислава Шалімова, Єгора Морозова (обидва - "Молода Гвардія", МХЛ), а також захисника Юрія Сільницького ("Донбас"). Сильницький і Белухін, які мають більший досвід, ніж співвітчизники, грали в першій п'ятірці в обох матчах.

У першій грі українці відкрили рахунок зусилями Максима Квітченка, проте в середині третього періоду французи зрівняли рахунок. У тривалій серії булітів удача в результаті посміхнулася гостям. Назавтра команди порадували глядачів великою кількістю закинутих шайб: українці повели 3:0 ще в середині другого періоду (відзначилися Роман Благой - двічі і Павло Борисенко), але в підсумку примудрилися пропустити три голи. Крім того, французи зрівняли рахунок за 10 секунд до фінальної сирени.

І знову в серії післяматчевих кидків підопічні Пола Хендерсона, які обігравали на чемпіонаті світу-2013 збірну Росії, виявилися більш успішними. Зазначимо, що в обох поєдинках команди віддавалися боротьбі цілковито, тому іноді емоції на льоду зашкалювали. Що ж, Андрій Назаров навояд чи дозволить кому-небудь з хокеїстів відбувати номер в грі будь-якого рівня.

Зазначимо, що наступного разу збірна України збереться на тренувальний збір в листопаді. !zn

Читайте також:

Збірна України з хокею вирушить на чемпіонат світу в корейський Сеул

Хокейний "Донбас" пробився у топ-50 клубного рейтингу Європи

Наставник "Донбасу" Андрій Назаров пообіцяв дати шанс українській молоді

Суперзірка НХЛ Ілля Ковальчук продовжить кар'єру в КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі