Перший український володар Кубка Гагаріна Костянтин Касянчук привезе трофей до Києва

Поділитися
Перший український володар Кубка Гагаріна Костянтин Касянчук привезе трофей до Києва Костянтин Касянчук привезе Кубок Гагаріна до Києва © http://www.dynamo.ru
На головний приз Континентальної хокейної ліги можна буде подивитися протягом двох днів у столиці України.

Нападник Костянтин Касянчук, який став першим українцем, що виграв Кубок Гагаріна, привезе головний трофей Континентальної хокейної ліги до Києва, повідомляє прес-служба Федерації хокею України.

30 травня з 14:00 протягом двох годин на приз можна буде подивитися біля будівлі київської мерії. Також у цей час усі охочі зможуть поспілкуватися з тріумфатором минулого сезону у складі московського "Динамо".

Зазначимо, що Касянчук є вихованцем школи київського "Сокола", саме з цієї причини, відповідно до традиції, що склалася в хокеї, він привезе виграний трофей у те місце, де осягав ази гри.

Таке негласне правило взято з заокеанської НХЛ: згідно з ним кожен член команди, що виграла титул, отримує у своє розпорядження Кубок Стенлі на один день. Зазвичай гравці привозять приз у своє рідне місто.

Відзначимо, що у 2004 році Кубок Стенлі до Києва привозив нападник Руслан Федотенко, який тоді виграв трофей разом з "Тампа Бей Лайтінгс". Два роки потому захисник Антон Бабчук демонстрував в українській столиці завойований у лавах "Кароліни Харікенз" Кубок. Він хоч і вважається російським гравцем, проте народився у Києві і до 14 років навчався у ДЮСШ "Сокіл".

Нагадаємо, що Костянтин Касянчук і його "Динамо" у фіналі плей-офф Кубка Гагаріна обіграло челябінський "Трактор", де виступав ще один українець захисник Геннадій Разін. Примітно, що ці два гравці можуть провести наступний сезон у лавах донецького "Донбасу": у разі, якщо слідом за Разіним контракт з донеччанами підпише і Касянчук.

Втім, нещодавно Касянчуку була зроблена операція, після якої йому належить пройти певний період відновлення. !zn

Читайте також:

Федотенко готується до повернення у "Донбас"

У Харкові не можуть визначитися з майбутнім хокейної команди "Динамо"

Збірна України з хокею вирушить на чемпіонат світу в корейський Сеул

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі