"Динамо" вдруге поспіль завоювало Кубок Гагаріна

Відео
Поділитися
"Динамо" вдруге поспіль завоювало Кубок Гагаріна "Динамо" закидає переможну шайбу © tacopshq.com
Разом з московським клубом звання чемпіона отримав і український нападаючий Костянтин Касянчук.

Московське "Динамо" обіграло челябінський "Трактор" у шостому матчі фінальної серії до чотирьох перемог і стало володарем Кубка Гагаріна. Москвичі перемогли у додатковому періоді 3:2 і виграли серію 4-2.

"Динамо" стало першою командою, якій вдалося виграти Кубок Гагаріна двічі - розіграш цього трофея проводиться з сезону 2008/09.

Перший період, як і в п'ятому матчі, знову став невдалим для "Динамо": челябінці відкрили рахунок і взяли гру під свій контроль. Але москвичі вкотре в плей-офф проявили характер і зуміли не тільки відігратися, але і вийти уперед.

Здавалося, що гості "засушать" гру і доведуть її до перемоги, але атакуючий "Трактор" зумів таки зрівняти рахунок - білоруський легіонер Андрій Костіцин красивим і точним пасом вивів фіна Петрі Контіолу на побачення з Єрьоменком і той без проблем розібрався з голкіпером "Динамо".

Якщо у півфіналі і на більш ранніх стадіях "Динамо" і "Трактор" грали овертайми, то в цій серії все вирішувалося в основний час. І ось, коли всі приготувалися до довгого додаткового часу, нудної гри на утримання та очікування помилки, динамівці забили переможний гол. Шайба виявилася не такою красивою, як у "Трактора", зате потрібною - одна з атак москвичів завершилася точним попаданням у виконанні Олексія Цвєткова.

Зазначимо, що у звітному поєдинку не брав участь український нападаючий Костянтин Касянчук - як він розповів нашому сайту після матчу, пропустити вирішальний матч його змусила травма, а до цього він виходив на лід найчастіше через не можу.

33-річний Касянчук став восьмим українським хокеїстом, який завоював головні нагороди російських чемпіонатів - в різні роки золоті медалі російських ліг, а в нинішній Континентальній хокейній лізі розігрується ще й звання чемпіона Росії, отримували такі хокеїсти як Віталій Литвиненко, Олександр Савицький, Ігор Карпенко, Сергій Климентьєв, Юрій Гунько, В'ячеслав Завальнюк, Вадим Шахрайчук. !zn

Читайте також:

Українські хокеїсти збентежили суперника, закинувши в його ворота вісім шайб

У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

У фіналі Кубка Гагаріна відбудеться "українське дербі"

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай в НХЛ Андрій Назаров

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі