Фоменко вважає проведення об'єднаного чемпіонату недоцільним

Поділитися
Фоменко вважає проведення об'єднаного чемпіонату недоцільним © football.ua
Головний тренер збірної України зазначив, що проведення спільного турніру України і Росії викликає багато питань, на які поки що немає відповідей.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко вважає, що на сьогодні говорити про проведення спільних україно-російських змагань у футболі, недоцільно.

"Чи потрібен нам об'єднаний чемпіонат з Росією? Як можна чітко відповісти на це питання, якщо не знаєш, як залагоджено правові моменти?", - каже український тренер.

"Скільки команд будуть грати від такого турніру в єврокубках? Хто буде судити ці матчі? Я думаю про те, що є, - про чемпіонат України. А про те, що буде, нехай думають люди, які хочуть це створити", - резюмував Фоменко дану проблему.

Нагадаємо, що ідея проведення спільного чемпіонату України та Росії виникла в кінці 2012 року, а певні обриси у змагань з'явилися у 2013-му, коли було створено оргкомітет першості, названо можливий призовий фонд, а також терміни початку турніру.

ТАКОЖ: Газзаєв впевнений, що Платіні дасть дозвіл на об'єднаний чемпіонат

Провідні футбольні керівники, в тому числі і в Україні, а також тренери кількох українських команд висловили сумнів в необхідності заміни національного чемпіонату на спільні змагання з іншою стороною.

Між тим, взимку в Ізраїлі відбудеться передсезонний турнір, який стане продовженням так званого "Об'єднаного турніру", минулого літа в Києві, Донецьку та Москві. В ньому візьмуть участь українські "Шахтар" і "Металіст", а також російські ЦСКА і "Зеніт". !zn

Читайте також:

В Україні зменшилася кількість уболівальників, які бажають об'єднати футбольний чемпіонат з російським

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі