Газзаєв впевнений, що Платіні дасть дозвіл на об'єднаний чемпіонат

Поділитися
Газзаєв впевнений, що Платіні дасть дозвіл на об'єднаний чемпіонат © tacopshq.com
Один з ідейних натхненників спільного проведення футбольного чемпіонату між Україною і Росією Валерій Газзаєв вважає, що найближчим часом йому вдасться переконати Мішеля Платіні в доцільності проведення об'єднаного чемпіонату.

Екс-головний тренер київського "Динамо", а нині голова оргкомітету російського проекту "Об'єднаний чемпіонат України та Росії" Валерій Газзаєв вважає, що найближчим часом йому все-таки вдасться переконати керівника УЄФА Мішеля Платіні у доцільності проведення подібних змагань.

"Я знайомий з думкою Платіні. Впевнений, що ми зможемо переконати його в ефективності нашого проекту, особливо у світлі майбутнього фінансового фейр-плей, яке ініціював президент УЄФА", - вважає Газзаєв.

"Процеси інтеграції останнім часом запущено в багатьох країнах світу, причому не тільки у спорті. Прикладів достатньо. Протягом декількох років успішно функціонують Континентальна хокейна ліга і баскетбольна Єдина ліга ВТБ. Чудово діє американо-канадська МЛС. Жіноча футбольна ліга Бельгії і Нідерландів. Вже зустрічалися з питань об'єднання чехи і словаки, є проект спільного чемпіонату Литви і Латвії. Азіатська, австралійська, новозеландська ліги... І найголовніше - УЄФА в 2011 році створив робочу групу з наднаціональним ознаками. Тобто об'єднаний чемпіонат", - розповів російський тренер.

Нагадаємо, що представники і керівники УЄФА і ФІФА висловилися проти будь-яких спільних змагань, роблячи акцент на тому, що це порушить цілісність світового футболу. Однак незабаром Мішель Платіні зазначив, що в УЄФА повернуться до розгляду цього проекту - після того, як проаналізують досвід голландсько-бельгійського жіночого чемпіонату.

Також: Платіні знову "пройшовся" по об'єднаному чемпіонату: Україна і Росія - окремі держави

Газзаєв зазначив, що і в Росії ідею спільних змагань не сприйнято з ентузіазмом. Однак, на його погляд, незабаром, футбольні керівники зрозуміють необхідність об'єднання.

"В нашій країні будь-яка прогресивна ідея традиційно зустрічає опір. Втім, подібне відбувається не тільки в Росії. Свого часу англійці до останнього не визнавали міжнародні турніри на рівні клубів і збірних, але в підсумку прибрали штучно збудовані бар'єри на шляху розвитку нашого виду спорту", - зазначив Газзаєв.

"Зараз у футболі настає час змін. Пора переходити до більш активної інтеграції. Процес вже запустив головний футбольний орган Старого Світу - УЄФА. Першість континенту в 2020 році пройде в 13 країнах. А враховуючи економічну кризу в Європі, дехто може собі дозволити мати хорошу команду. Якщо ж ми проведемо Об'єднаний чемпіонат за участю Росії і України, то виграємо у видовищності, якості футболу і фінансовій складовій", - підсумував фахівець.

Нагадаємо, що прихильники проведення чемпіонату Росії і України роблять основний акцент на фінансовій вигоді. Зокрема, у січні відбудеться другий об'єднаний передсезонний турнір, учасники якого зможуть заробити 1 мільйон євро. У змаганнях візьмуть участь українські "Шахтар" і "Металіст", а також російські "Зеніт" і ЦСКА. !zn

Читайте також:

В Україні зменшилася кількість уболівальників, які бажають об'єднати футбольний чемпіонат з російським

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Газзаєв вважає, що при ньому "Динамо" грало у кращий футбол, ніж при Блохіні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі