Фільм про Блохіна переміг на фестивалі спортивного кіно

Поділитися
Фільм про Блохіна переміг на фестивалі спортивного кіно
У російському Липецьку відбувся міжнародний кінофорум, який зібрав учасників з більш ніж 30 країн.

Фільм "Острів везіння" українського режисера Сергія Долбілова, що розповідає про легендарного радянського футболіста, головного тренера "Динамо" Олега Блохіна, переміг на 10-му фестивалі спортивного кіно "Атлант", який завершився в російському Липецьку.

Кінострічка була першою у номінації "Спорт і особистість".

Цього року кінофорум зібрав рекордну кількість учасників. На фестивалі було представлено більше 100 стрічок з 34 країн світу.

Глядачі познайомилися з роботами майстрів з усіх п'яти континентів. У конкурсній програмі брали участь фільми зі США, Південної Африки, Нової Зеландії, Ірану і навіть з екзотичного Східного Тімору - документальна стрічка Олени Лензен "Обов'язково намагайся!".

У номінації "Найкращий художній фільм про спорт" перемогу здобула стрічка "Більше, ніж гра" режисера Джунаїда Ахмеда з Південної Африки про тюремну футбольну команду. У номінації "Найкраща телевізійна програма" перемогла передача Андрія Сергєєва "Олімпіада: як це робиться?" про підготовку до Олімпійських ігор у Сочі. Найкращим у номінації "Вірність олімпійським ідеалам" став фільм Анатолія Бальчева "Команда. Лондон 2012".

Переможцем у номінації "Спорт і суспільство" виявилася стрічка "Дістатися до мети" польського режисера Беати Хізі-Кзолпінскі, що оповідає про перегони на собачих упряжках за Полярним колом.

Одночасно з "Атлантом" у Липецьку завершився і фінал першого Всеросійського фестивалю спортивної пісні. Він зібрав 36 представників з 13 регіонів країни. Голова журі, відомий російський бард і телеведучий Олексій Вітаков висловив надію, що пісенний форум стане традиційним, а найкращі твори його учасників пролунають на Олімпіаді та інших спортивних змаганнях. !zn

Читайте також:

Блохіна у Полтаві закидали біляшами

Бєланов знову захищає Блохіна, переклавши всю провину на футболістів

Блохін знову задоволений грою "Динамо", незважаючи на чергову поразку

Мілевський назвав Блохіна людиною, який "тільки п'є каву і палить цигарки"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі