"Донбас" виявився сильнішим у зустрічі двох зірок українського хокею

Поділитися
"Донбас" виявився сильнішим у зустрічі двох зірок українського хокею "Донбас" здобув дві перемоги на виїзді © ska.ru
Руслан Федотенко повернувся на лід після струсу мозку і відразу ж допоміг своїй команді обіграти лідера КХЛ пітерський СКА: українець Олексій Понікаровський по той бік барикад був безсилий.

Донецький "Донбас" здобув дві поспіль гостьові перемоги в чемпіонаті Континентальної хокейної ліги, обігравши череповецьку "Сєвєрсталь" 4:0 і СКА із Санкт-Петербурга 4:2.

Успіх у двох поєдинках можна вважати виконанням стратегічного завдання - донеччани здолали колишню команду свого головного тренера Андрія Назарова, а потім зупинили переможну ходу СКА - команди, яка має тих самих спонсорів, що і вся Ліга - "Газпром".

У чомусь перемоги донеччан стали можливими завдяки поверненню на лід капітана і лідера "Донбасу" зірки українського хокею Руслана Федотенка, який пропустив старт чемпіонату через струс мозку. Володар двох Кубків Стенлі у Санкт-Петербурзі зустрівся з іншою українською зіркою - Олексієм Понікаровським, ветераном 11 сезонів у НХЛ.

Таким чином з виїзного турне в чотири гри донеччани везуть 8 очок - три перемоги і одну поразку.

У Череповці "Донбас" збентежив суперника ще в першому періоді, коли зусиллями третьої ланки Благой - Робітайл - Кашпар донеччани забили двічі. Протягом всього поєдинку український колектив вміло оборонявся, а в третьому періоді завдав ще два точних удари - 4:0.

У Санкт-Петербурзі події розвивалися за схожим сценарієм - 2:0 на користь українців перед першою перервою. Зірки СКА явно не були готові до такого повороту, особливо, коли Максим Якуценя в середині поєдинку зробив рахунок 3:0, завершивши розіграш більшості. Тільки після цього пітерці прокинулися і зусиллями норвежця Патріка Торесена скоротили відставання до мінімуму. Але підопічні Назарова знову продемонстрували чудову витримку, зумівши добити, як і в поєдинку в Череповці, опоненту шайбу у порожні ворота.

Після матчу нападник СКА Олексій Понікаровський зазначив, що просто-таки горів бажанням відзначитися в матчі проти колишньої команди.

"Проти колишніх команд завжди з особливим азартом дієш. Хотілося забити і виграти, але не вийшло. Вони купили нових гравців, новий тренер прийшов. Структура гри, завдання на матч - все це змінилося. І досить успішно", - зазначив українець у коментарі для "СЕ-онлайн".

"Донбас" завдяки двом перемогам піднявся на 6-те місце Західної конференції, а СКА як і раніше залишився першим. У найближчі дні на донецьку команду чекають домашні матчі з казахстанським "Барисом" (26 вересня), "Югрою" з Ханти-Мансійська (28 вересня) і омським "Авангардом" (30 вересня). !zn

Читайте також:

"Донбас" зіпсував домашній дебют ярославського "Локомотива"

У збірній України з хокею з'явиться перший натуралізований росіянин

Добкін повідомив про припинення існування хокейного клубу в Харкові

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі