Брокер зі США пробіг два марафони за один день

Поділитися
Брокер зі США пробіг два марафони за один день Майкл Уордіан пробіг понад 80 кілометрів протягом одного дня © PhotoRun.net
Американський бігун успішно перевірив можливості свого організму, подолавши за один день понад 80 кілометрів у швидкому темпі.

Американський атлет Майкл Уордіан пробіг за день два марафони. В Сан-Антоніо він фінішував першим, показавши час 2:31:19, а у Лас-Вегасі замкнув десятку найкращих з результатом 2:57:56.

Наступного дня після такого спортивного подвигу 39-річний Уордіан повернувся на роботу у Potomac Maritime, де він працює брокером із судноплавства.

Зазначимо, що забіг у Сан-Антоніо (штат Техас) стартував рано вранці о 7:30, тоді як марафон ц Лас-Вегасі (Невада) починався о 16:30 за тихоокеанським часом. Тобто між двома 42-кілометровими дистанціями у бігуна було лише близько 7 годин на відпочинок.

Примітно, що раніше Уордіан брав участь у перегонах на 50 і 100 миль, але два марафони за один день підкорилися йому вперше.

ТАКОЖ: Австралієць обігнув земну кулю, пробігаючи щодня марафонську дистанцію (ВІДЕО)

Марафон у Сан-Антоніо пройшов при високій температурі і вологості повітря, що відбилося на фізичному стані Майкла. У спортсмена з собою було харчування, але через спеку він їв мало і неохоче. За цю помилку йому довелося розплачуватися на марафоні у Лас-Вегасі, зазначає RusAthletics.

Другий марафон Уордіан почав швидко для себе, але в районі восьмої милі у нього почалися проблеми зі шлунком. На позначці 20 миль бігуна зовсім скрутило, і він провів чотири хвилини у туалеті.

"Після цього мій темп впав до восьми хвилин на милю, і єдине, про що я думав, - не можна зупинятися. Я мучився, але знав, що повинен змушувати себе бігти. Чому я вирішив пробігти в один день два марафони? Я хотів поставити експеримент і з'ясувати межі своїх можливостей. Межі, які я збираюся в майбутньому розширювати", - заявив атлет.

У Книзі рекордів Гінесса немає позначок про те, що кому-небудь коли-небудь вдавалося пробігти два марафони за один день, однак, судячи з усього, рекорд не буде зафіксовано. Втім, це не зупиняє Уордіана: він має намір поліпшити свій результат до 2:30. Рекорд у Сан-Антоніо належить Скотту Рендаллу (2:20.37), а у Вегасі найкращим часом є 2:29.53 Йона Йілма.

Як би там не було, але в Уордіана вже є кілька цікавих здобутків, які можна вважати рекордами: так, йому підкорилася марафонська дистанція в закритих приміщеннях - 210 кіл на 200-метровому треку він пробіг за 2:27.21 у 2010 році. Також через рік він встановив нове досягнення, пробігши марафон у костюмі Спайдермена за 2:34.56. Слід відзначити і його рекорди на напівмарафонській дистанції, яку Уордіан проробив на механічній біговій доріжці.

Зазначимо, що світовий рекорд на марафонській дистанції було встановлено 29 вересня 2013 року на Берлінському марафоні - досягнення підкорилося кенійцю Вілсону Кіпротічу, який пробіг дистанцію за 2:30.03. В Україні рекорд належить Дмитру Барановському, який у 2006 році забіг подолав за 2:07.15. !zn

Читайте також:

Канадська бігунка помилково виграла марафон, заблукавши на дистанції

Вчені вивчили речовину, здатну зробити з будь-якої людини професійного атлета

Українського плавця-марафонця, який проплив 150 км до Сирії, не пустили до країни

Девід Бекхем повернеться у спорт в ролі "залізної людини"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі