Австралієць обігнув земну кулю, пробігаючи щодня марафонську дистанцію

Фото Відео
Поділитися
Екстремал встановив світовий рекорд, обігнувши земну кулю трохи більше ніж за 600 днів.

Австралійський спортсмен Том Деннісс завершив унікальний кругосвітній забіг і повернувся до Сіднея. Саме звідси він почав подорож 622 дні тому, пробігаючи у середньому щодня марафонську дистанцію - понад 42 км.

Стартувавши в Австралії 31 грудня 2011 року, 51-річний Деннісс перебрався до Нової Зеландії, потім пробігся по Північній і Південній Америкам, подолав із заходу на схід, Європу і Азію, повернувся на захід Австралії і по її південному узбережжю прибіг додому.

Загальна довжина дистанції склала 26232 км, що приблизно відповідає сумі найпротяжніших за широтою маршрутів Європи, Азії, Північної і Південної Америки та Австралії.

Зазначимо, що однією з цілей кругосвітнього забігу Деннісса був збір коштів для благодійного фонду Oxfam Australia. У підсумку австралієць здобув близько 44 тисяч доларів США.

Деннісс встановив світовий рекорд і увійде в історію як людина, яка найшвидше пішки здійснила навколосвітню подорож. Сьогодні він також зізнався, що тепер світ здається йому не таким великим, яким здавався в минулому. Попереднє досягнення належало данцю Йесперу Ольсену - він встановив його у 2005 році.

"На дистанції мені ніколи не спадало на думку все кинути, - цитує щасливого марафонця ИТАР-ТАСС. - Не думаю, що багатьом захочеться пуститися у таку подорож, але якщо хтось наважиться, то відчує, що організм почне швидко пристосовуватися".

І нехай Деннісс після закінчення свого супер-забігу зізнався, що мріє про відпочинок і баночку заслуженого важкою працею холодного пива, атлет не збирається спочивати на лаврах: вже найближчим часом він збирається об'їхати штат Вікторія на велосипеді. !zn

Читайте також:

Марафонці-сміливці зі всього світу пройшли 4-денне випробування спекою у Долині Смерті

Легкоатлет Юрій Крімаренко встановив особистий рекорд на міжнародному турнірі у Бердичеві

Українського плавця-марафонця, який проплив 150 км до Сирії, не пустили до країни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі