Бразилець Феліпе Масса покинув "Феррарі" і має намір відродити колишню славу "Вільямса"

Поділитися
Бразилець Феліпе Масса покинув "Феррарі" і має намір відродити колишню славу "Вільямса" Феліпе Маcса прощається з "Феррарі" © f1news.ru
Бразильський автогонщик Формули-1 сезону-2014 буде виступати за британську команду, яка зараз переживає мало не найгірші часи у своїй славній історії.

Бразильський пілот "Феррарі" Феліпе Масса з наступного сезону чемпіонату світу з автоперегонів серії Формула-1 буде захищати кольори британської команди "Вільямс".

Масса покине "Феррарі" після закінчення нинішнього сезону і замінить у складі британської стайні Пастора Мальдонадо, який, напевне, опиниться у "Лотусі". Напарником бразильця стане фін Валттері Боттас. У свою чергу місце Масcи у "Феррарі" займе фінський пілот Кімі Райкконен, який підписав контракт з італійцями ще кілька місяців тому.

Зазначимо, що за "Феррарі" Маса виступав вісім років, вигравши у боліді цій стайні 11 етапів Гран-прі. Свого часу Маса вважався одним із конкурентів для Фернандо Алонсо та інших пілотів, однак бразилець так і не виправдав покладених на нього надій. Багато спеціалістів пов'язують погіршення результатів Масси з інцидентом, який стався на етапі чемпіонату світу-2009 в Угорщині: тоді вилетіла пружина з боліда його співвітчизника Рубенса Барікелло і потрапили йому в шолом, завдавши серйозної травми.

ТАКОЖ: Прихід Кімі Райкконена у "Феррарі" може відродити лідерство легендарної стайні

Втім, зараз Масса сповнений оптимізму, вже заявивши, що з дитинства мріяв виступати за британську команду - в ній, нагадаємо, в сезонах 1993-94 виступав легендарний Айртон Сенна, а раніше своїх найбільших успіхів досяг ще один великий автогонщик Нельсон Піке.

"У дитинстві я завжди мріяв виступати за "Вільямс", "Феррарі" або "Макларен", і я радий підписати контракт із ще однією легендарною командою автоспорту", - підкреслив Масса.

Я завжди з задоволенням дивився перегони з участю іншого бразильського гонщика Williams, Нельсона Піке.

"Зараз команда переживає непростий сезон, але мені здається, важливішим за все є той факт, що у Williams хочуть повернутися до тих результатів, яких домагалися раніше. Я з нетерпінням чекаю можливості допомогти їм розвиватися і знову побачити назву команди на першому місці, знову зробити їхню машину конкурентоспроможною і досягти нових успіхів. В команді відбуваються серйозні зміни: з'являються інші інженери, нові співробітники, змінюються гонщики. Мені здається, це великий плюс", - сказав Маса.

Відзначимо, що нинішній сезон став найгіршим в історії Вільямс, який за два етапи до завершення чемпіонату набрав всього одне очко і посідає дев'яте місце у Кубку конструкторів.

У 1990-х роках команда на чолі з Френком Вільямсом вважалася не тільки переможцем на Гран-прі та чемпіонатах, але ще і піонером технічного прогресу Формули-1. Однак на стику століть конюшня поступово втратила свої позиції - багато в чому через скорочення бюджетів і відхід зі спорту тютюнових компаній, одна з яких спонсорувала "Вільямс".

Нагадаємо, що у чемпіонаті світу-2013 дострокову перемогу здобув німець Себастьян Феттель з "Ред Булл". !zn

Читайте також:

Іспанець Фернандо Алонсо очолив рейтинг найбільш високооплачуваних автогонщиків

Популярність зірки автоспорту Міхаеля Шумахера принесе йому 21 мільйон євро за 7 років

Формула-1: "Ред Булл" знайшов заміну Вебберу в особі його співвітчизника Даніель Ріккьярдо

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі