Прихід Кімі Райкконена у "Феррарі" може відродити лідерство легендарної стайні

Поділитися
Прихід Кімі Райкконена у "Феррарі" може відродити лідерство легендарної стайні Райкконен повернувся у "Феррарі" © f1news.ru
Італійська команда підписала контракт з фінським пілотом і тепер керівництво "червоних" розраховує на забійну силу його дуету з іспанцем Фернандо Алонсо.

Пілот "Лотуса" Кімі Райкконен з нового сезону захищатиме кольори італійської команди "Феррарі", де в нинішньому чемпіонаті світу виступають іспанець Фернандо Алонсо і бразилець Феліпе Маса.

Фінський гонщик повернувся в легендарну стайню після відходу в кінці 2009 року, і тепер фахівці, журналісти і вболівальники чекають від тандему Райкконен - Алонсо нових перемог. До речі, саме в стані "Червоної машини" фінн завоював свій єдиний титул в Формулі-1.

Втім, то була остання перемога пілота італійської команди в чемпіонаті світу.

Нагадаємо, "Феррарі" з Міхаелем Шумахером і Рубенсом Баррікелло виграв шість поспіль Кубків Конструкторів в період з 1999 по 2004 роки. Потім в сезонах 2007-2008 перемоги "червоним" в престижному заліку добували Маса і все той же Райкконен.

Однак на трьох останніх першостях спостерігалося перевагу австрійської команди "Ред Булл" на чолі з триразовим чемпіоном світу німцем Себастьяном Феттелем. Італійці ж ніяк не можуть повернути колишні позиції - на думку ряду фахівців основною причиною поразки "Феррарі" в боротьбі з австрійцями є небажання керівництва стайні більш ретельно ставитися до технічних розробок, а також невдачі другого пілота Маси.

В чемпіонаті-2013 в заліку Кубка Конструкторів "Ред Булл" випереджає "Феррарі" на 104 пункти.

Втім ЗМІ відзначають унікальність ситуації, яка складеться в команді в наступному сезоні - обидва пілоти володіли чемпіонськими титулами, обидва - досвідчені гонщики. Визначитися з командною ієрархією керівництву італійців буде дуже складно: ситуація небезпечна тим, що перевагу кому-небудь зі спортсменів у командній тактиці може спричинити за собою розбрат всередині колективу. Втім, по всій видимості, вболівальники стануть свідками напруженого протистояння Райкконена і Алонсо під час гонок.

Як пише "Спорт-Експрес", поділ, нехай і не зовсім гласне, першого і другого пілотів "Феррарі" сповідували з 1996 року, з моменту появи в Маранелло (місто, де базується штаб-квартира стайні - прим. авт.) на той момент дворазового чемпіона світу Міхаеля Шумахера.

Останнім фактом рівноправності пілотів можна вважати, що передувало "пришестя" німця співробітництво в Скудерії Жана Алези і Герхарда Бергера. Ну, а такого, щоб Червону машину одночасно пілотували два титулованих гонщика, не траплялося в італійській стайні, по суті, взагалі ніколи.

Якщо не вважати чемпіонату світу-1953, коли в списках пілотів "Феррарі" значилися чемпіон світу-1950 Джузеппе Ніно Фаріна і свіжоспечений чемпіон світу-1952 Альберто Аскарі. Однак цей факт партнерством в повному сенсі слова вважати не можна. Так що досвід зв'язки Райкконена з дворазовим чемпіоном світу Фернандо Алонсо буде для Маранелло першим та унікальним, зазначає авторитетне видання.

Між тим, командна тактика знову може зіграти з Алонсо злий жарт - так було в чемпіонаті світу-2007, коли будучи першим пілотом в "Макларені" іспанець зустрів серйозний опір початківця своє сходження британця Льюїса Хемілтона.

Зазначимо, що кандидатура Феліпе Масси, який покине "Феррарі" після закінчення нинішнього сезону, розглядається все тим же "Лотус". Правда у французькій стайні поки не схильні до того, щоб форсувати події.

"Ми - єдина команда, у якої є вільне місце. Цей факт повинен вплинути на багатьох людей у Формулі-1", - пояснив ситуацію один з босів "Лотуса" Ерік Бульє.

Нагадаємо, що в чемпіонаті світу-2013 Алонсо займає 2-е місце, поступаючись Феттелю 53 очки в загальному заліку. Кімі Райкконен поки йде на 4-му місці. !zn

Читайте також:

Дворазовий чемпіон світу у Формулі-1 Алонсо став власником іспанської велостайні

Популярність зірки автоспорту Міхаеля Шумахера принесе йому 21 мільйон євро за 7 років

Формула-1: "Ред Булл" знайшов заміну Вебберу в особі його співвітчизника Даніеля Ріккьярдо

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі