Баскетболіст Олексій Лень став сьомим українцем, що дебютував у НБА

Поділитися
Баскетболіст Олексій Лень став сьомим українцем, що дебютував у НБА © iSport.ua
Українець, який став найкращим європейським гравцем, обраним на американському "ярмарку талантів", зіграв свій перший матч в одній з кращих ліг світу.

П'ятий номер драфта НБА у 2013 році, українець Олексій Лень провів перший матч у головній лізі Америки. Лень зіграв в майці "Фінікс Санз" проти "Портленда" у стартовому поєдинку регулярного чемпіонату Національної баскетбольної асоціації-2013/14.

Таким чином, Лень став сьомим українським гравцем, який дебютував у НБА: першим вихованцем українського баскетболу в заокеанській лізі був нинішній президент Федерації баскетболу України Олександр Волков. Потім там грали Віталій Потапенко, Станіслав Медведенко, Олексій Печеров, Кирило Фесенко і нинішний одноклубник Леня В'ячеслав Кравцов.

Відзначимо, що у стартовий склад аризонців Лень не потрапив, і вперше на майданчику з'явився вже під кінець першої чверті. Той вихід Леня на паркет нічим не запам'ятався, на початку другої чверті його майже відразу ж було замінено, а друга поява вже була більш результативною. На початку четвертої 12-хвилинки українець вийшов на паркет при перевазі "Санз" у 13 очок.

Перші, історичні два бали у НБА український талант набрав за 11 хвилин до кінця матчу. Джоел Фріленд спробував заблокувати кидок Леня, але суддями було зараховано "голтендінг". Ці два пункти залишились єдиними в його активі.

ТАКОЖ: Двох українських баскетболістів в НБА американці прозвали "вежами-близнюками"

За загальні вісім хвилин ігрового часу Лень також зібрав два підбори (один під чужим щитом), зробив блок-шот, допустив одну втрату (не очікував пасу на свою адресу) і здійснив три фоли. Коефіцієнт корисності Олексія склав "-5".

Втім, такий не дуже вражаючий результат Леня можна пояснити передсезонною підготовкою - в основному, українець заліковував серйозну травму ноги (стресовий перелом), тому почав тренуватися під кінець літа.

Зазначимо, що В'ячеслав Кравцов, який виступав у минулому сезоні за "Детройт Пістонз" поки не зіграв у нинішньому сезоні жодної хвилини. !zn

Читайте також:

Євробаскет: на будівництво тренувальних баз витратять 300 мільйонів держкоштів

Суперників баскетбольної збірної України з чемпіонату світу визначать в лютому

Жеребкування Євроліги: до Києва їде "Барселона"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі