Євробаскет: на будівництво спортивних баз витратять 300 мільйонів держкоштів

Поділитися
Євробаскет: на будівництво спортивних баз витратять 300 мільйонів держкоштів © detskiymir.vn.ua
З моменту перемоги України у конкурсі за право провести чемпіонат Європи з баскетболу державні витрати на підготовку до турніру продовжують зростати.

Триває розподіл державних вливань у проект Євробаскет-2015. Найближчим часом на будівництво спортивної інфраструктури, а саме баз для підготовки різних команд до європершості, з держбюджету виділять понад 300 мільйонів гривень.

Державне підприємство "Льодові арени" підбило підсумки низки тендерів, направлених на будівництво об'єктів, призначених для проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Повідомляється, що всі споруди будуть готові до кінця 2014-го.

Зокрема, переможцем торгів з будівництва тренувального комплексу для підготовки національної збірної команди на вул. Керченське шосе у Феодосії названо донецьке ТОВ "Торнадо ВКВ" Вартість робіт складе 135,371 мільйона гривень.

У Львові, Макіївці та у Харкові бази будуватимуться за типовим проектом: генпідрядником спорудження тренувальної бази на проспекті Червоної Калини у Львові стала київська корпорація "Альтіс-Холдинг" (вартість - 54,76 млн. грн), таку ж базу у Макіївці за адресою вул. Державіна, 2 побудує донецьке ТОВ "Данко" (55,894 млн. грн.), а у Харкові на проспекті Маршала Жукова, 2Б - харківське ТОВ "ГрандБудУкраина" (55,187 млн. грн.). Угоди з усіма трьома переможцями було підписано 18 жовтня.

Відзначимо, що низка ЗМІ пов'язує підрядника будівництва у Львові з бізнесменом Олександром Глімбовським. Компанія отримувала чимало підрядів під час Євро-2012, в тому числі і міжнародний аеропорт у Львові.

ТАКОЖ: Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року обійдеться Україні в 7 млрд грн

Нагадаємо, що нещодавно Федерація баскетболу України визначила, які саме арени будуть приймати матчі європершості. Ігри пройдуть у Києві, Донецьку, Харкові, Одесі, Дніпропетровську і Львові. Найбільш цікаве рішення було прийнято на київській арені, на якій відбудеться фінал турніру. Перевагу було віддано об'єкту, яке після Євробаскету перейде під контроль баскетбольного клубу "Будівельник", президентом якого є Богдан Гулямов - його пов'язують із групою "Приват" Ігоря Коломойського.

В чемпіонаті Європи з баскетболу візьмуть участь 24 найкращих збірних континенту - всього на турнірі буде зіграно 90 матчів. !zn

Читайте також:

Презентовано логотип Євробаскету-2015 в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі