"Будівельник" у напруженій боротьбі поступився дворазовому чемпіону Євроліги ЦСКА

Поділитися
"Будівельник" у напруженій боротьбі поступився дворазовому чемпіону Євроліги ЦСКА Кияни не встояли перед армійськими суперзірками © euroleague.net
Український представник у головному баскетбольному клубному турнірі континенту знову продемонстрував хорошу гру, але не встояв перед грізним опонентом.

Київський "Будівельник" поступився в напруженій боротьбі фавориту Євроліги московському ЦСКА, зазнавши другої поспіль поразки в розіграші першого групового турніру - 67:72.

Остаточний результат матчу хоч і лишив кілька питань до киян, однак може вважатися гідним результатом - адже напередодні поєдинку фахівці і букмекери пророкували українському чемпіону формений розгром у Москві. Однак, як і у програному вдома матчі турецькому "Фенербахче", підопічні Айнарса Багатскіса провели два чудових періоди і по суті не відпускали суперника на велику відстань. Проте наприкінці зустрічі досвід і майстерність москвичів приніс їм успіх.

Таким чином, кияни мають у своєму пасиві дві поразки на старті Євроліги, однак причиною цього, швидше за все, не погана гра дебютанта, а календар, який видав киянам на старті зустрічі з двома фаворитами. Свої обов'язкові два очки "будівельникам" необхідно брати в поєдинку з одним із середняків - белградським "Партизаном" - матч відбудеться 31 жовтня в Києві на майданчику Палацу спорту.

Поєдинок з ЦСКА мав стати справжнім випробуванням на міцність для команди Багатскіса. Втім, ЦСКА не раз в більш ніж півстолітньій історії київських "будівничих" ставав лакмусовим папірцем у визначенні сили команди з України, поступово перейшовши в розряд принципових суперників. Але поступово, з відходом в історію радянської епохи ЦСКА просто виявився недосяжним для "Будівельника". Старт же в Євролізі повернув уболівальникам спогади про колишні протистояння.

"Будівельник" обрав один з єдино правильних варіантів ведення гри проти сильного суперника - суворий захист, що змінювався персональною опікою і щільними діями на периметрі. Саме така тактика і хороша реалізація атак не дозволила ЦСКА використовувати свою перевагу в індивідуальній якості гравців.

Схоже, що москвичі, ведені відомим італійським фахівцем Етторе Мессіною, просто не були готові до такого повороту. А тут ще й незіграність задньої лінії ЦСКА дала про себе знати. Загалом, після стартового відрізка на табло горіли оптимістичні для гостей цифри 11:18. Але поступово імениті легіонери ЦСКА Мілош Теодосич, Джеремі Карго, Ненад Крстич і Аарон Джексон прийшли в себе і зуміли переломити хід поєдинку. До великої перерви вони встановили рахунок 32:27.

Повернення киян відбулося відразу після відпочинку - ривок 12:5 і "будівельники" виявилися попереду на 4 очки. Проте, фол в атаці (досить сумнівний) ДаХуана Саммерса, а потім і його втрата при розіграші м'яча, призвела до того, що ЦСКА повернув собі лідерство - "+5". І тим не менш, кияни не дали супернику розвинути свій успіх. На четверту чверть команди виходили при такій самій перевазі москвичів.

Помилки в атаці, а також не дуже впевнені дії гравців, які виходять на заміну (а у "Будівельника" був відсутній розігруючий Блейк Эхерн) не дозволив "будівельникам" швидко відігратися на початку заключної 10-хвилинки. Більш того, ЦСКА скористався кількома помилками киян і відірвалися в рахунку 55:46. На жаль, але ліквідувати таке відставання у команди Багатскіса не вистачило часу. А можливість була: Міка Даунс був точний через триочкову лінію, добре діяли кияни і в захисті. У підсумку - Саммерс встановив остаточний рахунок 67:72.

До речі, така непогана різниця може стати для "будівельників" перевагою перед іншими суперниками при гіпотетичній рівності очок на фініші першого групового турніру.

ЦСКА (Москва, Росія) - Будівельник (Київ, Україна) 72:67 (17:18, 15:9, 17:17, 23:23)

ЦСКА: Парго (8), Теодосич (14 + 5 підбирань + 6 передач + 4 втрати), Уімс (0), Хряпа (10), Каун (9) - старт; Хайнс (8 + 7 підбирань + 3 блок-шота), Мицов (8 + 6 підбирань), Джексон (6 + 5 передач + 4 перехоплення), Крстіч (6 + 7 підбирань), Фрідзон (3).

Б: Стрелнієкс (7 + 5 підбирань + 6 передач + 4 втрати), Доунс (23 + 4 передачі), Дроздов (5 + 4 перехоплення), Саммерс (9 + 4 перехоплення), Лавринович (11) - старт; Минард (9), Горбенко (3), Анісімов (0), Лебединцев (0), Тищенко (0), Анікієнко (0).

Двоочкові кидки: 22/40 (55%) - 18/39 (46%)

Триочкові кидки: 7/21 (33%) - 8/21 (38%)

Штрафні кидки: 7/9 (77%) - 7/10 (70%)

Підбори: 38-28; Передачі: 18-12; Втрати: 16-13

Зазначимо, що після гри з "Партизаном" киянам належить виїзд до Франції на побачення з "Нантером", а потім - у Київ приїде "велика і жахлива" "Барселона", яка, як і в футболі, в грі помаранчевим м'ячем і кільцем виглядає так само впевнено. !zn

Читайте також:

Двох українських баскетболістів в НБА американці прозвали "вежами-близнюками"

Суперники баскетбольної збірної України з чемпіонату світу визначаться в лютому

Названі арени, на яких відбудуться матчі Євробаскету-2015

Жеребкування Євроліги: у Київ їде "Барселона"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі