Антирекорд "Динамо" у Лізі Чемпіонів побив російський "Зеніт"

Поділитися
Антирекорд "Динамо" у Лізі Чемпіонів побив російський "Зеніт" Наявність у складі супербразильця Халка не допомагає "Зеніту"
Клуб із Санкт-Петербурга показав поганий футбол у головному клубному турнірі континенту, але при цьому зумів пробитися до 1/8 фіналу змагань.

Російський "Зеніт" встановив новий антирекорд групового турніру Ліги Чемпіонів, набравши найменшу кількість балів, необхідну для виходу до наступного раунду.

У змаганнях у групі G пітерці фінішували на другому місці із шістьма заліковими пунктами, здобувши одну перемогу і тричі зігравши внічию. А в останньому турі групового турніру "Зеніт" програв 1:4 віденській "Аустрії". Австрійці фінішували третіми і вийшли в Лігу Європи, став переможцем групи "Атлетіко", а останньою командою - "Порту".

Таким чином, команда з берегів Неви побила антирекорд київського "Динамо", який було встановлено киянами у розіграші Ліги Чемпіонів-1999/00 - тоді динамівці випередили леверкузенський "Байєр" лише за додатковими показниками (завдяки перемозі вдома 4:2), набравши 7 очок.

Окрім того, "Зеніт" зумів забити у груповому турнірі всього п'ять голів, при цьому пропустивши у свої ворота 9 разів.

Після матчу з "Аустрією" наставник пітерців італійський фахівець Лучано Спалетті зазначив, що австрійська команда у такій грі більше заслужила виходу до плей-офф.

"Це факт, який треба прийняти. Група була рівною, тільки "Атлетіко" показав відразу свою силу і пішов вперед. А з решти команд по сьогоднішній грі на вихід до плей-офф найбільше заслуговувала "Аустрія".

"Важко приймати привітання після такої гри. Для мене важливий передусім не результат, а та гра, яку показує команда", - резюмував Спалетті.

Зазначимо, що жеребкування 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів відбудеться 6 грудня. Згідно з регламентом, ті, хто посів другі місця, зустрінуться з переможцями груп, а команди з однієї країни й однієї групи на цьому етапі турніру між собою зіграти не можуть. !zn

Читайте також:

Тренер МЮ назвав свою команду фаворитом Ліги Чемпіонів після перемоги над "Шахтарем"

Луческу і "Шахтарю" буде цікаво виступати у Лізі Європи

Учасники зимового об'єднаного турніру зароблять 1 мільйон євро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі