Колишню модель Владу Прокаєву звільнили з Лаври після корупційного скандалу

Поділитися
У національному заповіднику Києво-Печерська Лавра прокотилася серія відставок. Серед звільнених опинилася заступник директора заповідника Влада Прокаєва.

З національного заповідника Києво-Печерська Лавра звільнено низку співробітників. Серед звільнених виявилася заступник директора Влада Прокаєва, яка раніше заявила, що за свою посаду вона давала хабар міністру культури.

Про це розповів юрист-правозахисник, член Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Олександр Палій.

За його словами, в понеділок відбулася прес-конференція, на якій були присутні колишні співробітники Лаври. Вони продемонстрували накази, підписані директором заповідника Вікторією Лісничою, ще 31 липня. «Не встигли, напевно, її прізвище ще поставити на сайт, але її звільнили», - сказав Палій на питання про звільнення Прокаєвої.

«Я так розумію, що багатьох із заступників, які є на сайті, вже звільнили», - додав він. Юрист також припускає, що звільнення проводилося не зовсім законно, тому що деякі люди були на лікарняному, деякі - у відпустках.

«Наприклад, заступник начальника відділу сказала, що звільнили навіть голову профкому. А це зробити не так просто, тому що, відповідно до закону про профспілки і права та гарантії діяльності, адміністрація повинна направити лист у профспілковий комітет, в якому повинна попросити згоди профкому про його звільнення. Я думаю, що навряд чи такий лист надходив, тому що це - час», - сказав він.

За словами Палія, всього звільнено 4 чи 5 співробітників заповідника. Між тим, на сайті заповідника вже відсутні прізвища Прокаєвої і ще одного заступника Панченка.

Заступник директора заповідника Світлана Зоринець та заступник начальника юридичного відділу Ірина Потапенко підтвердили інформацію про звільнення.

Минулого тижня розгорівся конфлікт між Лісничою і Прокаєвою, в результаті чого Прокаєвій було винесено догану.

При цьому екс-модель заявила, що особисто дала хабар Лісничій для міністра культури Михайла Кулиняка в розмірі 50 000 доларів для того, щоб отримати посаду заступника директора заповідника.

Ліснича і Кулиняк цю інформацію спростували. Перед тим Ліснича повідомила, що її підлеглі звинуватили Владу Литовченко-Прокаєву в жорстокому поводженні: вона нібито погрожувала їм фізичною розправою. Сама Прокаєва такі звинувачення спростовувала. !zn

Читайте також:

Прокуратура доручила перевірити заяви колишньої моделі про хабар міністру культури за посаду в Печерській лаврі

ЮНЕСКО готується внести у "чорний список» Печерську лавру і Софію Київську вже в наступному році

Мінкульт: з Лаври не будуть необдумано виселяти музеї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі