Більше половини українців відчувають наслідки Чорнобильської катастрофи

Поділитися
© Getty Images
Через 26 років від дня аварії на ЧАЕС більше половини українців стверджують, що все ще відчувають на собі негативні наслідки Чорнобильської катастрофи. Тільки 1% українців вважають, що влада виконує зобов'язання перед ліквідаторами та постраждалими.

За даними дослідження агентства IFAK, 52% жителів України зазначили, що в даний час відчувають на собі, своїх дітях і родичах негативний вплив аварії на Чорнобильській атомній станції.

При цьому серед жителів західних і центральних регіонів частка людей, які відчувають негативний вплив Чорнобильської катастрофи, більша, ніж на Сході та Півдні країни (Захід і Центр - 64%; Схід і Південь - 44%).

Майже половина жителів України (45%) упевнені в тому, що чинна українська влада взагалі не виконує зобов'язань щодо ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і потерпілих в чорнобильській катастрофі (Захід і Центр - 53%; Схід і Південь - 39%). Ще 42% зазначили, що українська влада в чомусь виконує свої зобов'язання перед чорнобильцями, а в чомусь ні.

Тільки 1% опитаних впевнені, що влада України виконує зобов'язання перед ліквідаторами та постраждалими у чорнобильській катастрофі в повному обсязі.

У грудні 2011 року відвідування Чорнобильської зони було офіційно дозволено, однак, більшість українців в цілому не схвалюють це рішення. Так, 56% респондентів зазначили, що негативно ставляться до відкриття Чорнобильської зони і самі б не стали відвідувати цю територію. Схвалюють відкриття чорнобильської зони, але самі не відвідували б зону ЧАЕС 19% опитаних. Ставляться позитивно до відвідувань Чорнобильської зони і хотіли б самі туди вирушити 12% респондентів.

Опитування було проведено українським офісом міжнародного дослідницького агентства IFAK (ІФАК). В рамках дослідження з 9 по 23 квітня 2012 року методом телефонного опитування було опитано 1000 респондентів. Цільова аудиторія дослідження - жителі міст України чисельністю 50 тис. осіб і більше у віці від 18 до 60 років (усі області України та АР Крим). Помилка вибірки складає ± 3,2% (рівень довірчої ймовірності Р = 0,954). !zn

Читайте також:

Половина Чорнобильської зони відчуження залишиться закритою назавжди

Україна і Японія підписали документ про ліквідацію наслідків Чорнобиля та Фукусіми

Паливо зі зруйнованого енергоблоку ЧАЕС почнуть витягати через 30 років

Туристам знову дозволили відвідувати чорнобильську зону

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі