У Китаї розпочався продаж спеціального коров'ячого молока, збагаченого жирними кислотами сімейства омега-3. Вчені підкреслюють, що всі модифікації для отримання подібного молока були зроблені на генному рівні і корови отримують традиційну для цих тварин їжу без будь-яких додатків. Китайські генетики повідомили про виведення генетично модифікованої породи корів, у молоці яких міститься підвищений обсяг жирних кислот Омега-3, необхідних для підвищення імунітету людини та задоволення потреб організму у високонасичених жирах, ще у червні 2009 року. Перша генетично-модифікована корова з'явилася на світ 23 червня 2009 року. На початку 2010 року перша ГМ-корова почала давати подібне молоко, яке протягом майже року проходило різні експертизи. За словами китайських вчених з Університету Внутрішньої Монголії, рівні жирів Омега-3 у нової породи корів у 10 разів перевищують рівні цих жирів у звичайному парному молоці. "Ми навмисно не повідомляли про народження нового виду корів, оскільки був потрібен час, щоб перевірити генетичні наслідки модифікацій", - говорить Лі Гуанпен, науковий керівник програми. Лі зазначив, що для досягнення повної зрілості корові потрібно 14-15 місяців, ще 9 місяців пройде до того, як вона стабільно зможе давати молоко. У публікації вчених наголошується, що всі модифікації були зроблені на генному рівні і корови отримують традиційну для цих тварин їжу без будь-яких додатків. Жирні кислоти Омега-3 мають широку дію на різні системи організму. Поряд з Омега-6 вони відносяться до так званих «незамінних» жирних кислот, які організм не може синтезувати самостійно і які повинні надходити з їжею. Нестача кислот Омега-3 у харчуванні сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, оскільки в умовах дефіциту Омега-3 різко зростає здатність холестерину низької щільності утворювати на стінках судин атеросклеротичні бляшки. Подібні жири також сприяють поліпшенню мозкової діяльності.
За матеріалами CyberSecurity.ru