Колишні астронавти мають намір возити космічних туристів на Місяць

Поділитися
© vremiadengi.com
Наразі NASA не реалізує жодного місячного проекту. Пробіл має намір заповнити приватна компанія Golden Spike, яка планує здійснити від 15 до 20 польотів на Місяць. Вартість місця для одного місячного туриста поки не повідомляється.

Група колишніх астронавтів і працівників NASA створює приватне підприємство, яке має намір відправити команду з двох осіб на Місяць. Бюджет проекту складає 1,4 млрд доларів. Компанія Golden Spike Co говорить, що для польоту на Місяць буде застосовувати вже існуючі технології і планує провести свій перший політ вже до кінця поточного десятиліття.

Golden Spike - це одна з безлічі приватних американських космічних компаній, які реалізують власні космічні програми. Найбільших успіхів у сфері приватної космонавтики поки домоглася компанія SpaceX, яка за контрактом з NASA доставляє вантажі на МКС. У новій компанії говорять, що раніше в NASA відмовилися від місячної програми, визнавши її занадто витратною і не дуже перспективною, проте це також призвело до того, що зараз у Штатах немає жодної місячної програми.

Компанія Golden Spike була заснована колишнім помічником адміністратора NASA Аланом Стерном, який говорить, що Golden Spike може на комерційній основі запропонувати місячні польоти іншим країнам, наприклад, Японії, Південній Кореї або ПАР. «Це цікаво для наукових досліджень і підтримки національного престижу. Ми не намагаємося бути першими, наше завдання - увійти у космічний клуб», - говорить Стерн.

Всього компанія має намір реалізувати від 15 до 20 місячних польотів, вартість місця для одного місячного туриста поки не повідомляється. !zn

Читайте також:

Росія планує у 2015 році досягти Місяця

NASA запустить другий марсохід в 2020 році

Розсекречено проект: США збиралися влаштувати ядерний вибух на Місяці для залякування СРСР

NASA побудує базу на зворотному боці Місяця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі