Мінфін планує скоротити витрати бюджету-2021

Поділитися
Мінфін планує скоротити витрати бюджету-2021 Мінфін
Параметри дефіциту бюджету в 2021 році необхідно зменшувати з 6 до 5,3% ВВП.

Голова Мінфіну Сергій Марченко не виключив варіанту скорочення витрат бюджету в зв'язку з необхідністю зменшити дефіцит бюджету. Його показник зараз обговорюється з МВФ, розповів міністр в інтерв'ю "Мінфіну".

За його словами, на 2021 рік закладено орієнтир щодо дефіциту бюджету для України 5,3% ВВП. Мінфін заклав в бюджеті 6% дефіциту ВВП.

Марченко зазначив, що скорочення планується здійснити за рахунок збільшення джерел доходу, які будуть шукати після аналізу держбюджету на 2021 рік.

За словами міністра, кошти МВФ закладені в бюджет. Також під кошти МВФ підв'язані інші ресурси. Це і фінансова допомога ЄС і Світового банку, і євробонди, і інші кредитні ресурси.

"У нас внутрішній ринок дуже обмежений. Як діяти? Ми, звичайно, розробляємо альтернативні сценарії фінансування, але можливості України обмежені і умови таких сценаріїв набагато менш привабливі для України. Погашення державного боргу передбачається в розмірі 439 млрд грн, а обслуговування боргу у 160 млрд грн. Якщо перше - це стаття фінансування, то друге проводиться за рахунок витрат. Для порівняння, в цьому році на обслуговування державного боргу закладено близько 136 млрд грн, тоді як на погашення державного боргу - 355 млрд грн", - розповів Марченко.

Відзначимо, в бюджеті на 2021 рік закладено кошти від МВФ у розмірі 1,5 млрд доларів, Однак Україна виконала лише чотири з 10 структурних маяків, необхідних для отримання траншу за умовами МВФ.

Як повідомлялося, 5 листопада Верховна Рада прийняла проект держбюджету-2021 першому читанні. Також Рада прийняла за основу антикорупційну стратегію на чотири роки.

Детальніше про те, яким буде бюджет в новому році читайте в статті Юлії Самаєвої "Про гроші, яких у нас немає, і видатки, які у нас є" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі