Не лише олів'є: класичні страви на Новий рік

Поділитися
Не лише олів'є: класичні страви на Новий рік © Sebastian Coman Photography / Unsplash
Зберігайте рецепти, щоб були під рукою.

До святкування Нового року залишається менше місяця, і так багато потрібно встигнути: прикрасити будинок, завершити всі розпочаті справи, скласти плани на 2022-й. А щоб саме свято вдалося, треба нічого не забути до святкового столу. Ми зібрали рецепти класичних страв, з якими ваш стіл точно буде ситним, затишним та по-новорічному святковим.

Олів'є

Інгредієнти:

  • 3 картоплини
  • 3 моркви
  • 4-5 яєць
  • 450 г зеленого горошку
  • 5-6 солоних огірків
  • 350 г курки або вареної ковбаси
  • 5 пучків зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 250 г майонезу
  • чорний мелений перець
  • сіль

Інструкція:

  1. Вимиту в шкірці картоплю та моркву відварити у підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо, не допускаючи переварювання жовтка.
  2. Все зварене разом з м'ясом чи ковбасою очистити та нарізати кубиками по 5 мм.
  3. Змішати всі інгредієнти, додати дрібно нарізану зелену цибулю та кріп. Приправити чорним перцем, заправити майонезом та поставити в холодильник.
  4. Солоні огірки нарізати кубиками такого самого розміру. Якщо насіння в них велике - видалити його. Скласти огірки окремий контейнер. Також у окремий контейнер покласти зелений горошок.
  5. Перед подачею на стіл додати в салат солоні огірки та зелений горошок. Ще раз перемішати, спробувати і за необхідності додати сіль та чорний перець.

Оселедець під шубою

Інгредієнти:

  • гомілка індички - 1 шт. (600 г)
  • стегно індички – 2 шт. (1,5 кг)
  • морква – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • часник - 1 головка
  • корінь петрушки (або зелень) – 1 шт.
  • перець горошком – 1 ч. л.
  • олія рослинна - 1/2 ст. л.
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • вода – 3 л
  • желатин - 25 г

Інструкція:

  1. Покласти м'ясо, вимиту (але неочищену) моркву, розрізані навпіл цибулю і часник на лист, застелений пергаментом, злегка збризкати рослинним маслом і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Овочі підрум'яняться і дадуть запах, м'ясо добре прогріється. Перекласти все в чашу мультиварки або глибоку каструлю, додати корінь петрушки, перець-горошок, залити водою і поставити варитися на 3-4 години.
  2. Дістати м'ясо, трохи остудити. Розібрати на невеликі шматочки по волокнах і покласти в ємності для холодця. Бульйон процідити через сито, з покладеною на дно ватою, щоб забрати надлишки жиру. Посолити за смаком. Залити м'ясо бульйоном.
  3. Прикрасити холодець можна шматочками моркви, гілочками петрушки чи чогось іншого. Поставити холодець в холодильник або холодний балкон і дати повністю застигнути. Зазвичай він застигає за ніч.

Фруктова тарілка

І куди ж без символу будь-якого Нового року – мандаринок! Очищеним акуратним долькам на тарілці можуть скласти компанію шматочки ананаса, ківі, банана, гілочки винограду та будь-які інші ваші улюблені фрукти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі