Опозиційний прем'єр-міністр Соболєв: Янукович прагне до абсолютної влади

Поділитися
Подання коаліції в Конституційний суд стосовно неконституційності змін до Конституції 2004 року свідчить про прагнення президента Віктора Януковича до абсолютної влади. Про це мовиться в заяві прем'єр-міністра опозиційного уряду, народного депутата від БЮТ Сергія Соболєва.

Подання коаліції в Конституційний суд стосовно неконституційності змін до Конституції 2004 року свідчить про прагнення президента Віктора Януковича до абсолютної влади. Про це мовиться в заяві прем'єр-міністра опозиційного уряду, народного депутата від БЮТ Сергія Соболєва.

«Лицемірство влади полягає ще й у тому, що скасувати політреформу 2004 потребують ті ж люди, які всіма правдами і неправдами її проштовхували. "Янукович розуміє, що дуже скоро навіть ті мільйони людей, які за нього проголосували, усвідомлюють свою помилку, і постане питання про відповідальність цієї влади», - зазначив «тіньовий прем'єр» у своїй заяві.

За словами Соболєва, команда Януковича, перебуваючи лише близько півроку при владі, «подарувала» 11 мільярдів кубометрів державного газу компанії «РосУкрЕнерго» і повернула Чорноморський шельф Vanco.

«Особисто за Януковичем довічно закріпили Межигір'я. "Україна для людей", - і цих людей ми добре знаємо», - додав Соболєв.

Також серед негативних кроків влади Соболєв, називає збільшення на 50% тарифів на газ для населення і підвищення пенсійного віку.

«Янукович, і це сьогодні всім очевидно, будує в Україні диктатуру, але не диктатуру закону, а диктатуру беззаконня, диктатуру донецького клану, диктатуру мафії», - підкреслює опозиційний прем'єр.

Соболєв також закликає громадян України дати «перший бій кримінальній диктатурі Януковича, і на місцевих виборах 31 жовтня не голосувати за списки і за кандидатів від Партії регіонів, Блоку Литвина, КПУ і партії Тігіпка».

Головний об'єкт критики: газ для населення

Нагадаємо, 13 липня стало відомо про постанову Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), згідно з якою роздрібні ціни на природний газ для населення України із 1 серпня 2010 зростуть на 50%.

Дане рішення вже розкритикували лідери опозиції. Так, екс-голова уряду Юлія Тимошенко заявила, що підвищення цін на природний газ для населення є виплатою Україною компенсацій компанії «РосУкрЕнерго» за рішенням Стокгольмського арбітражу. Вона також повідомила, що БЮТ планує оскаржити  постанову НКРЕ.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко запевнив, що підвищення тарифів на газ для населення ніяк не пов'язане з рішенням Стокгольмського   арбітражу.

Після рішення НКРЕ уряд розширив список тих, хто зможе отримати субсидію на «комуналку». Як сказав міністр праці та соцполітики Василь Надрага, це рішення спрямоване на забезпечення належного соціального захисту сімей, для яких  комунальні послуги становлять більше 15% від сімейного бюджету.

За матеріалами сайту Блоку Юлії Тімошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі