Мінпраці радикально спростить процедуру отримання субсидій

Поділитися
Міністерство праці та соціальної політики України розробило план суттєвого спрощення процедури отримання житлових субсидій. Про це повідомив на селекторній нараді в Кабміні у понеділок, 19 липня, міністр праці та соцполітики Василь Надрага.
Міністерство праці та соціальної політики України розробило план суттєвого спрощення процедури отримання житлових субсидій. Про це повідомив на селекторній нараді в Кабміні у понеділок, 19 липня, міністр праці та соцполітики Василь Надрага. "У Міністерстві вже розробили план спрощених заяв і декларацій, які будуть надіслані поштою 9 мільйонам пенсіонерів. У кожному конверті буде зразок і бланк заяви та зразок і бланк декларації про доходи, які пенсіонери зможуть заповнити, не виходячи з будинку", - заявив Надрага . "Заява на субсидію, яка раніше займала дві сторінки, тепер складається лише із 4-х пунктів, які розміщуються на половині сторінки. Форму декларації про доходи з чотирьох сторінок скорочено до однієї, яка містить мінімальну кількість інформації про заявника", - розповів міністр праці . Надрага зазначив, що зараз житловими субсидіями в Україні користуються у літній період 241 тисяча сімей, а у зимовий період (під час опалювального сезону) - 139 тисяч сімей. Міністр праці спрогнозував, що кількість користувачів субсидій може подвоїтися. Він нагадав, що згідно з постановою Кабміну, відшкодування різниці цін на комунальні послуги зростає на чверть для працюючих і на третину для пенсіонерів та інвалідів. "Громадяни, які мають заборгованість із квартплати, не повинні боятися звертатися за субсидією. Наявність боргу ніяк не впливає на її отримання. Також ті, хто вже має субсидію, не повинні нікуди звертатися, вона їм буде перерахована автоматично", - резюмував Міністр. Нагадаємо, напередодні у ході селекторної наради з питань соцзахисту населення під час оптимізації тарифів ЖКГ представники Вінницької та Донецької обладміністрацій виступили із пропозиціями обмежити надання субсидій тим, хто заборгував за комунальні послуги. Дану пропозицію підтримав віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко. Він також висловився за введення штрафів для злісних неплатників. Нагадаємо, після підвищення тарифів на газ для населення, заплпнованого на 1 серпня, ціна на опалення і гарячу воду підніметься на 20-25%. Про це у четвер, 15 липня, заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич. «У зв'язку з тим, що у собівартості тепла і гарячої води газ складає в середньому 53%, то, за нашими розрахунками, ціна на тепло і на воду підніметься від 20 до 25%», - сказав він. Він також розповів і про причини подібного підвищення. За словами міністра, зростання тарифів на газ для населення пов'язане зі збільшенням ціни імпортного газу за контрактом та секвестром держбюджету. Також учора, 19 липня, стало відомо про те, що суд переніс на 20 жовтня засідання за позовом Блоку Кличка щодо тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП) у Києві.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі