Міністр ЖКГ: Тарифи на тепло і гарячу воду зростуть на 20-25%

Поділитися
Після підвищення тарифів на газ для населення, запланованого на 1 серпня, ціна на опалення і гарячу воду збільшиться на 20-25%. Про це у четвер, 15 липня, заявив міністр із питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич на прес-конференції.

Після підвищення тарифів на газ для населення, запланованого на 1 серпня, ціна на опалення і гарячу воду збільшиться на 20-25%. Про це у четвер, 15 липня, заявив міністр із питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич на прес-конференції.

«У зв'язку з тим, що у собівартості тепла і гарячої води газ складає в середньому 53%, то, за нашими розрахунками, ціна на тепло і на воду підніметься від 20 до 25%», - сказав він.

Міністр зазначив, що на тих підприємствах тепло-і водопостачання, які активно займаються впровадженням енергозберігаючих технологій, частка газу у собівартості тепла і гарячої води коливається від 45% до 53%, на підприємствах, де це питання не так ретельно відпрацьовується, частка газу становить 60 %.

«У тих, хто краще займається, менше зросте ціна, у тих, хто гірше працює з цього питання, ціна виросте трохи більше», - сказав Юрій Хіврич.

Нагадаємо, 13 липня стало відомо про постанову Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), згідно з якою роздрібні ціни на природний газ для населення України із 1 серпня 2010 зростуть на 50%.

Дане рішення вже розкритикували лідери опозиції. Так, екс-голова уряду Юлія Тимошенко заявила, що підвищення цін на природний газ для населення є виплатою Україною компенсацій компанії «РосУкрЕнерго» за рішенням Стокгольмського арбітражу. Вона також повідомила, що БЮТ буде оскаржувати постанову НКРЕ.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко запевнив, що підвищення тарифів на газ для населення ніяк не пов'язано з рішенням Стокгольмського арбітражу.

Після рішення НКРЕ уряд розширив список тих, хто зможе отримати субсидію на «комуналку». Як сказав міністр праці та соцполітики Василь Надрага, це рішення спрямоване на забезпечення належного соціального захисту сімей, для яких вартість комунальних послуг становить більше 15% від сімейного бюджету.

За матеріалами ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі