Азаров: У низькій якості послуг ЖКГ винні безхазяйні урядовці

Поділитися
Прем'єр-міністр Микола Азаров здивований, що при зростанні цін на житлово-комунальні послуги їх якість падає, і закликає урядовців не перекладати свою безхазяйність на плечі людей. Про це він заявив сьогодні, 22 липня, під час розширеної нараді в Кабінеті Міністрів.

Прем'єр-міністр Микола Азаров здивований, що при зростанні цін на житлово-комунальні послуги їх якість падає, і закликає урядовців не перекладати  свою безхазяйність на плечі людей. Про це він заявив сьогодні, 22 липня, під час розширеної нараді в Кабінеті Міністрів.

"Я хочу сказати, що ми не повинні допустити механічного перенесення всієї нашої безхазяйності  на плечі людей. Тим більше що для значної частини населення підвищення тарифів як наслідком буде  збільшення  субсидій з державного бюджету. Тобто, по суті справи, держава доплачуватиме людям за підвищення тарифів", - заявив Азаров.

Окрім того, Азаров звернув увагу на те, що в 2009 році втрати води при водопостачанні в Луганській області склали 56%, в Чернівецькій - 45%, в Львівській - 42%, а в цілому в мережах по Україні - 30%. Втрати тепла в Закарпатській області склали 42%, в Івано-Франківській - 23%.

"Найцікавіше, що ніхто не звернувся за цей час, наприклад, до уряду: допоможіть, ми хочемо провести роботи зі зменшення тепловтрат у мережах. Ніхто не звернувся. Хіврич (міністр з питань ЖКГ) є? До тебе хтось звертався, скажи, будь ласка?", - запитав Азаров. Судячи з реакції Хіврича, з цим питанням ніхто не звертався.

Азаров також підкреслив, що, відповідно до даних соцопитування, 70% населення не задоволені якістю житлово-комунальних послуг. За його словами, враховуючи те, що близько 30% населення живе в приватних будинках, 100% населення, що живе в багатоквартирних будинках, не задоволені якістю житлово-комунальних послуг.

"Я розумію, що ця проблема виникла не вчора і не сьогодні, це проблема застаріла, але колись ми повинні її вирішувати, і наразі саме час її вирішувати. Майже половина українців вважають ключовою проблемою невідповідність між тарифами і якістю послуг і справедливо нарікають на те, що тарифи ростуть, а якість послуг падає. Це взагалі парадокс. Я це адресую до всіх вас, до губернаторів, до міністрів, і прошу, щоб усі на своїх місцях про це думали", - додав глава уряду.

Нагадаємо, після підвищення тарифів на  газ для населення, запланованого на 1 серпня, ціна на опалювання і гарячу воду підніметься на 20-25%. Про це 15 липня заявив міністр з питань  житлово-комунального  господарства  Юрій  Хіврич.

«У зв'язку з тим, що в собівартості тепла і гарячої води газ складає у середньому 53%, то, за нашими розрахунками, ціна на тепло і  на воду підніметься від 20  до 25%», -сказав  він.

Він також розказав і про причини подібного підвищення. За словами міністра, зростання тарифів на  газ для населення пов'язане зі збільшенням ціни імпортного газу за контрактом  і  секвестром  держбюджету.

Окрім  того, суд переніс на 20 жовтня  засідання за позовом Блока Кличка щодо тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП)  в  Києві.

За матеріалами:  ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі