Відповідну заяву у п'ятницю, 10 червня, зробив президент Інституту Роберта Коха Райнхарда Бургер.
За його словами, імовірність прояву симптомів зараження у людей, які вжили в їжу паростки, виявилася у дев'ять разів вищою, ніж у всіх інших.
Нагадаємо, небезпечна кишкова інфекція у Європі спочатку була зафіксована на півночі Німеччини. Спочатку експерти вважали, що джерелом хвороби стали імпортовані з Іспанії огірки, помідори і салат. Днями з'явилося припущення, що причиною спалаху інфекції могли стати пророщені боби сої, але це не підтвердилося.
Випадки інфекції зафіксовано у 12 країнах. Число хворих досягло 2,6 тис. осіб.
Експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я попередив, що в німецьких епідеміологів залишилося вкрай мало часу для пошуку джерела високопатогенної кишкової палички, що викликала масштабну епідемію.