Іспанські вчені розвіяли міф про те, що споживання звичайного хліба призводить до ожиріння. Для цього представникам університету міста Лас-Пальмас де Гран Канарія довелося докладно вивчити наукові роботи з дієтології, ожиріння і впливу зернових на організм людини, що з'явилися за останні 30 років.
Аналіз показав, що в останні роки багато з тих, хто страждає від ожиріння, дарма грішили на хліб. Цей продукт, переконані вчені, ніяк не пов'язаний з проблемою ожиріння. Споживання хліба, навпаки, навіть допомагає знижувати вагу: потрапляючи в шлунок, він створює відчуття ситості, а потім повністю переробляється організмом. Звичайно, мова не йде про його надмірне споживання.
На думку вчених, раціон кожної людини має обов'язково містити хліб. При цьому практично немає різниці, яким він буде - чорним, білим, сірим або з висівками. Якщо ж людям доводиться боротися з уже набраною зайвою вагою, то слід відмовитися від солодощів і тих хлібобулочних виробів, в яких міститься велика кількість цукру. Адже це саме він призводить до появи жирових відкладень в районі талії, а потім й інших частин тіла. !zn
Читайте також:
У світі голодують 1 млрд людей, 1,3 млрд - переїдають
В Ізраїлі заборонили занадто худих манекенниць
Британки виявилися найтовстішими жінками Європи
2012-й: хліб без масла ООН: за межею бідності живуть уже четверо з п'яти українців