UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тяжкі симптоми у вакцинованих малоймовірні при зараженні "омікроном" – Washington Post

Особливо захищені ті, хто прищепився третьою дозою вакцини.

Вакциновані люди навряд чи страждатимуть від важких симптомів при зараженні новим штамом коронавірусу "омікрон". Медичні експерти кажуть, що вакциновані навряд чи потраплять до лікарні, пише газета The Washington Post.

Зазначається, що особливо захищені від тяжких симптомів “омікрону” ті, хто щеплений бустерною дозою вакцини проти коронавірусу.

За даними вчених з Імперського коледжу Лондона, серед вакцинованих інфіковані штамом "омікрон" на 15-20% рідше потрапляють до реанімації й на 40% рідше госпіталізуються на ніч, ніж інфіковані штамом "дельта".

Зазначимо, що в Україні щеплять вакцинами Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CoronaVac. Усі вони схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Читайте також: The Economist: Що штам "Омікрон" означає для світової економіки

Світ стикається з цунамі інфекцій, як зі штамом "Дельта", що переважає варіант останніми місяцями, так і з "омікроном", заявила глава відділу нових хвороб Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія Ван Керкхове.

Поява нового штаму коронавірусу – новий виклик не тільки для охорони здоров'я України, а й для всього людства. Що за фрукт «омікрон» і чого від нього чекати Україні, читайте у статті Віктора Гавури «COVID-19: «омікрон» — нове випробування для України» у ZN.UA.