UA / RU
Підтримати ZN.ua

Степанов знову не визначився із кандидатом на посаду НСЗУ

За його словами, карантин не дозволяє провести повноцінний добір.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про те, що не визначився із кандидатурою на посаду голови Національної служби здоров’я України за результатами онлайн відбору. Він зазначив, що повноцінний конкурс відбудеться після карантину.  

"На сьогодні мною прийняте рішення за результатами співбесід і проведеного добору. Повідомляю, що не визначено кандидатуру на Голову НСЗУ. Велика ймовірність, що буде оголошено додатковий добір. Відповідно, після цього буде визначено переможця" , - процитували Степанова у пресслужбі МОЗ. 

Міністр додав, що через карантин не можна провести повноцінний конкурс на посаду голови НСЗУ. За словами Степанова, зараз можливе лише проведення добору на посаду - за рахунок підписання контракту із переможцем на час карантину, а після його завершення - має відбутися повноцінний конкурс. 

Читайте також: Сухорукова про добір на посаду голови НСЗУ: "Організація була дивною, як і питання міністра"

Нагадаємо, під час засідання Кабінету міністрів 20 травня Степанов заявив, що не погодив жодної кандидатури серед трьох переможців конкурсу на посаду голови НСЗУ: в.о. голови служби Оксани Мовчан (11,73 бала), Наталії Рябцевої (11,33) та директора Департаменту договірної роботи служби Андрія Віленського (8,83). 

За два дні Міністерство охорони здоров'я оголосило новий конкурс на цю посаду. На підготовку пакету документів дали лише один робочий день. А його умови було виписано таким чином, що фахівці служби не могли взяти участь у конкурсі. 

Колектив НСЗУ звернувся до президента, спікера і прем'єр-міністра з проханням забезпечити проведення прозорого конкурсу і не допустити позаконкурсного призначення керівника відомства. 

Після чого, 2 червня відбулися співбесіди кандидатів на посаду голови НСЗУ з очільником МОЗ Максимом Степановим. На цю посаду претендували 17 осіб, однак співбесіди пройшли лише дев'ять. Три претенденти на посаду відмовилися, четверо попросили про перенесення співбесіди на інший час. 

Після конкурсу заступниця в.о. голови НСЗУ Наталія Рябцева повідомила про те, що "було певне порушення порядку проведення цієї співбесіди". Вона зазначила, що їй поставили лише п'ять питань. За її словами, ці питання не могли розкрити компетенцію держслужбовця категорії "А". Інформацію щодо того, як проходила співбесіда, підтвердила також директорка Директорату медичних послуг Оксана Сухорукова.