UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери країн "Веймарського трикутника" обговорять загрозу нападу РФ на Україну

Сторони також проведуть переговори з питань безпеки у Центральній та Східній Європі.

Лідери країн "Веймарського трикутника" (неформальне міжнародне об'єднання Німеччини, Польщі та Франції) у вівторок, 8 лютого, проведуть переговори щодо загрози  вторгнення РФ в Україну та питання безпеки у Центральній та Східній Європі, інформує RMF24.

Зустріч канцлера ФРН Олафа Шольца, президентів Польщі Анджея Дуди та Франції Еммануеля Макрона відбудеться у Берліні.

Зазначається, що ключовою темою майбутніх переговорів  стане загроза нападу Росії на Україну.

"І Франція, і Німеччина, і Польща проводять різноманітні заходи. Кожна з цих країн має свої контакти, і лідерам трьох великих європейських країн слід обмінятися цими контактами. Думаю, це також буде можливість для президента Дуди відзвітувати про свої переговори у Пекіні", – заявив голова Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумоч.

Наступного тижня Україну відвідає президент Франції Еммануель Макрон, а 14 лютого  - федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вимагає від Росії довести слова про небажання нападати на Україну.

Читайте також: У Atlantic Council зробили прогноз щодо російського вторгнення в Україну з Білорусі

Детальніше про ситуацію, що склалася навколо України, реакція та вимоги Заходу та про те, чого добивається Москва, читайте в аналітичних матеріалах ZN.UA: