Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) планує вплинути на компанії в питанні повної відмови від використання трансжирів у виробництві продуктів харчування до 2023 року, сказав генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебрейесус, передає РБК.
«У той час, коли весь світ бореться з пандемією коронавируса, ми докладаємо зусиль для захисту здоров'я людей. Це включає в себе прийняття всіх можливих заходів щодо запобігання неінфекційних захворювань », - заявив Гебрейесус.
Вважається, що на даний момент раціон жителів великих міст на 50% складається з їжі, обробленої промисловим способом. До неї відносяться хлібобулочні вироби, різні "швидкі закуски", газовані напої, пластівці в цукровій глазурі, відновлені м'ясні продукти. Вони містять велику кількість цукру, трансжирів і солі, але практично не мають в своєму складі вітамінів і клітковини. Раніше вчені вже встановили зв'язок між вживанням цієї їжі і високим рівнем холестерину, в новій же роботі дослідники вивчили її вплив на ризик виникнення раку молочної залози, простати і кишечника.