У М'янмі за добу протестів вбито 114 осіб

Поділитися
У М'янмі за добу протестів вбито 114 осіб © Reuters
27 березня в М'янмі відзначали річницю утворення Збройних сил

У М'янмі щонайменше 114 людей загинули протягом 27 березня під час протестів проти військового перевороту в 40 містах. Серед загиблих є 13-річна дитина. Правозахисники повідомляють, що з 1 лютого 2021 року, коли військові в М'янмі взяли владу у свої руки, в протестах загинуло не менше 328 осіб, пише Myanmar Now.

27 березня в М'янмі у 76-те відзначали річницю утворення Збройних сил. Однак протестувальники спробували перетворити це свято в "день боротьби з військовою диктатурою" і влаштували акції протесту по всій країні, які традиційно були придушені силами безпеки та армією з безпрецедентною жорстокістю.

1 лютого в М'янмі військові захопили владу і заарештували президента. Військові влаштували переворот через поразку на виборах. Після цього в країні почалися протести, які тривають і до сьогоднішнього дня.

21 березня лікарі, фармацевти та студенти-медики вийшли на акцію протесту проти військового перевороту в М'янмі.

Військовий переворот стався в день, який повинен був стати першим в каденції нового парламенту. Су Чжи та інші депутати, які повинні були бути приведені до присяги, були заарештовані. Також путчисти затримали міністрів, але наступного дня більшість з них звільнили.

ООН засудила дії військових, США ввели проти них санкції, Євросоюз має намір зробити це найближчим часом.

Військова диктатура була встановлена в М'янмі у 1962 року і протрималася кілька десятиліть. Демократичні перетворення почалися в країні у 2011 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі