Національна асоціація пивоварів Франції заявила, що виробникам доведеться позбутися від 10 млн літрів пива, що рівнозначно об'єму чотирьох басейнів олімпійського розміру, через закінчення терміну придатності, повідомляє The Local.
Велика частина зіпсованого пива - це крафтове пиво, яке часто непастеризоване, на відміну від традиційних світлих лагерів, і швидше псується.
"Це дуже хмельове пиво, і якщо його зберігати дуже довго, більше двох-трьох місяців, смакові ефекти, аромат зникають", - сказав керівник асоціації пивоварних заводів.
Виробникам не вдалося продати пиво через закриття кафе і ресторанів, різкої зупинки туризму та скасування фестивалів і виставок у зв'язку з карантинними обмеженнями.
Дані були складені на основі інформації від понад 300 членів асоціації, які представляють 98 відсотків виробництва пива у Франції.
Раніше, вчені виявили найдавніше пиво в Європі. Пивоварня була побудована в четвертому тисячолітті до нашої ери.
Також, у Всесвітній Організації Охорони Здоров'я повідомили, що алкоголь підвищує ймовірність зараження COVID-19. Споживання алкоголю пов'язують з рядом інфекційних і неінфекційних захворювань, які можуть зробити людину більш уразливою.