НАТО підтримало санкції США проти Росії

Поділитися
НАТО підтримало санкції США проти Росії © rutv.ru
Росію закликають припинити провокації на кордоні з Україною та в окупованому Криму.

Північноатлантичний альянс підтримав рішення Сполучених Штатів ввести нові санкції проти Росії у відповідь на кібератаки, йдеться в заяві на сайті НАТО.

"Союзники по НАТО підтримують Сполучені Штати та солідарні з ними після того, як 15 квітня вони оголосили про дії у відповідь на дестабілізуючу діяльність Росії. Союзники вживають заходів індивідуально і колективно для зміцнення колективної безпеки Північноатлантичного альянсу", - йдеться в заяві.

Відзначається, що Росія продовжує демонструвати стійку модель дестабілізуючої поведінки, включаючи порушення суверенітету і територіальної цілісності України та Грузії, а також постійне порушення, невиконання та обхід численних міжнародних зобов'язань, включаючи Будапештський меморандум.

"Союзники продовжать тісно співпрацювати, аби протидіяти діям Росії, які становлять загрозу для євроатлантичної безпеки. Ми закликаємо Росію негайно припинити свою дестабілізуючу поведінку та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань, як союзники дотримуються своїх, в тому числі наявних обмежень щодо зброї, роззброєння та угод і домовленостей щодо нерозповсюдження. Ми також закликаємо Росію припинити свої провокації та негайно знизити напругу на кордоні з Україною та в нелегально окупованому Криму", - йдеться в заяві.

У НАТО відзначили, що залишаються відкритими для періодичного і значимого діалогу, а також для конструктивних відносин з Росією, коли дії Росії зроблять це можливим.

"Ми шкодуємо, що Росія продовжує ігнорувати запрошення НАТО на початку 2020 року провести засідання Ради Росія-НАТО", - заявили в Брюсселі.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки висилають десять співробітників з російської дипломатичної місії у Вашингтоні. Оскільки, у Білому домі вважають, що в особистому складі дипмісії є представники російських спецслужб.

Після оголошення про нові американські санкції та висилку 10 дипломатів, які ймовірно працюють на спецслужби РФ в міністерство закордонних справ РФ викликали посла США Джона Саллівана.

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Росії за втручання в американські вибори, хакерську атаку SolarWinds і виплату "нагородних" бойовикам в Афганістані за вбивство американських військових.

За рішенням Мінфіну США, фінустановам країни з 14 червня заборонено брати участь у первинному ринку рубльових і нерубльових облігацій, випущених Центральним Банком РФ, Фондом національного добробуту або Міністерством фінансів РФ, видавати їм позики в рублях або іншій валюті (у перспективі санкції можуть розширені на суверенний борг Росії ).

Крім того, Вашингтон офіційно звинуватив російських хакерів "APT 29", Cozy Bear і The Dukes в організації атаки на державні структури США з використанням платформи SolarWinds. Хакери співпрацюють зі Службою зовнішньої розвідки РФ. Шість технологічних компаній із РФ потрапили під санкції за допомогу російським спецслужбам.

У Білому домі акцентували на тому, що не зацікавлені в негативному розвитку двосторонніх відносин, але не дивитимуться крізь пальці на шкідливі дії Кремля.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі