"Станом на 6:00 25 вересня всього потерпілих 56 осіб, у тому числі семеро дітей, з них госпіталізовано 52 особи, в тому числі шестеро дітей, чотири особи, в тому числі одна дитина, відмовились від госпіталізації (амбулаторне лікування)", - йдеться у повідомленні ЛОДА.
При цьому стан 14 осіб оцінюється як наближений до важкого, інші постраждалі знаходяться у стані середньої важкості.
У п'ятницю, 22 вересня, о 18:15, до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшло повідомлення про те, що до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізовані шестеро дорослих із діагнозом "Гостра кишкова інфекція". Протягом вихідних, у суботу та неділю, до лікувальних закладів продовжували звертатись люди.
Було встановлено, що всі постраждалі вживали рибу гарячого копчення, яку придбали 21 вересня в одному із торгових кіосків на ринку "Привокзальний" у Львові.
Раніше головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я професор Ольга Голубовська в інтерв'ю DT.UA розповіла, як уберегтися від ботулізму.
За її словами, в Україні найчастіше причиною захворювання стає риба, яку після вилову довго зберігають і перевозять при плюсових температурах, а потім відправляють в'ялити.
Детальніше про ботулізм читайте в інтерв'ю Ольги Скрипник з головним позаштатним інфекціоністом Міністерства охорони здоров'я професором Ольгою Голубовською в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".