Супрун розповіла про те, як правильно їсти сало

Поділитися
Супрун розповіла про те, як правильно їсти сало На думку Супрун, сало корисне в невеликих кількостях © agbz.ru
На думку в.о. міністра охорони здоров'я, головне – знати міру.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці на Facebook розповіла про основні правила вживання в їжу сала, яке "в Україні або люблять, або ненавидять, але мало хто байдужий до нього".

Сало – це суміш жирів. У ньому містяться насичені жири, а також моно - і поліненасичені жирні кислоти. У салі міститься дуже багато некорисних насичених жирів, у 100 грамах – 40 грамів, тобто подвійна норма для організму. Крім того, в 100 грамах сала міститься близько 900 калорій, тобто, майже половина денної норми для людини, яка помірно рухається.

"Тобто, багато сала їсти не варто. Але трошки – кілька шматочків – можна і корисно", - написала Супрун. За її словами, сало містить більше жирів з ненасиченими жирними кислотами, а такі жири добре впливають на стан судин.

Крім того, сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам. В раціоні людей, які рідко споживають жирну рибу і авокадо, таких жирних кислот не вистачає. У салі міститься холін, який відіграє важливу роль в обміні жирів, вітаміни D і E.

Незважаючи на те, що багато людей бояться холестерину, в салі його не так багато. У 100 грамах сала міститься тільки 95 мг - третина денної норми для людей, у яких немає атеросклерозу або інших хронічних хвороб судин. Або половина від норми для людей з хворим серцем або судинами.

Для того, щоб сало принесло найбільшу користь для здоров'я, Супрун рекомендує слідувати декільком правилам. Не варто вживати сало у великих кількостях, а якщо раптом з'їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, тваринні жири, м'ясо і солодощі. Крім того, сало краще поєднувати з крохмалистими продуктами – картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і гострими компонентами – червоним перцем і гірчицею. "Жири, які є в салі, допомагають краще засвоюватися червоним і оранжевим пігментам - каротиноїдам. Тому якщо їсте сало, то доповніть його морквою, помідорами чи борщем", - додала вона.

Раніше Супрун рекомендувала при болю в горлі їсти морозиво. Як зазначила керівник МОЗ, насправді, холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі