Холодна їжа, зокрема морозиво, може сприяти послабленню болю в горлі, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун із посиланням на дослідження University of Michigan, а також рекомендації Mayo Clinic (Рочестер, штат Мінесота).
"Пройшли повз холодильник з морозивом, тому що болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.
Як зазначила керівник МОЗ, насправді, холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.
"Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", - додала вона.
Супрун нагадала про те, що при болю в горлі уникати варто продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку, а саме сухі продукти, як чіпси, сухарики, будь-які приправи, копчені продукти, кава, сирі овочі.
Нагадаємо про те, що Уляна Супрун є виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я з 26 липня 2016 року.