28 лютого починається святкування Масляної, яке триватиме до 6 березня. В це свято існує традиція готувати млинці з солодкими та солоними начинками. Оскільки після Масляного тижня настає Великий піст, то начинки мають бути без м’яса.
Начинка з сиром та родзинками
Інгредієнти:
- Нежирний сир – 500 г
- Цукор – 2 ст. л
- Родзинки – 4 ст. л
- Сметана – ¾ скл.
Приготування:
- Промити та висушити родзинки.
- Протерти сир крізь сито, змішати з цукром та сметаною.
- До отриманої маси додати родзинки, перемішати.
Начинка з бананом та шоколадом
Інгредієнти:
- Банан – 2 шт.
- Нутелла – 100 г
- Печиво – 4 шт.
Приготування:
- Очистити та нарізати кружальцями банани.
- Печиво подрібнити.
- Нанести шоколадну пасту на млинці, посипати печивом, розкласти зверху кружальця банана.
ВАС ЗАЦІКАВИТЬ
Начинка з Фетою та овочами
Інгредієнти:
- Фета – 250 г
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Свіжий помідор – 1 шт.
- Зелень – на смак
Приготування:
- Помити та нарізати кубиками огірок та помідор.
- Помити та порізати зелень.
- Намастити сир на млинці, покласти овочі, додати подрібнену зелень.
Начинка з сиром та часником
Інгредієнти:
- Сир твердий – 150 г
- Яйце відварне – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 3 ст. л
- Сіль, зелень – на смак