Масляна 2022: прості та смачні рецепти млинців

Поділитися
Масляна 2022: прості та смачні рецепти млинців
Ця страва є головною на святковому столі.

Масляний тиждень у цьому році почнеться 28 лютого, а завершиться 6 березня. Традиційно на Масляну прийнято готувати млинці з різними начинками, окрім м’ясних, оскільки через тиждень після свята у вірян розпочинається Великий піст. Смачні млинці можна легко приготувати вдома, якщо скористатися простими рецептами.

Млинці на сироватці

Інгредієнти:

  • Борошно вищого ґатунку – 0,8 кг
  • Сироватка – 1 л
  • Цукор – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія – 5 ст. л
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Сода харчова – 1/3 ч.л

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбити яйця, додати цукор. Добре збити блендером суміш до піни.
  2. Додати сироватку та харчову соду, блендером збити до однорідної маси.
  3. До отриманої маси додати олію.
  4. Поступово до рідкої основи всипати просіяне борошно, все перемішати до однорідної консистенції.
  5. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді до готовності з обох боків.

Млинці з кукурудзяного борошна

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяне – 200 г
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 3 ч.л
  • Олія – 2 ст.л
  • Дрібка солі

Приготування:

  1. Цукор, сіль та борошно змішати.
  2. Збити молоко та яйця.
  3. Залити рідку суміш у борошно, добре збити міксером.
  4. У суміш додати олію, вимісити, залишити тісто на 30 хвилин «відпочити».
  5. Змастити маслом сковороду та розігріти її.
  6. Випікати млинці на сковороді до готовності, як тільки трохи підрум’янилися – перевертати на інший бік.

Млинці на молоці

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Олія – 2 ст.л
  • Молоко – 1 л
  • Цукор – 1,5 ч.л
  • Сіль – 0,5 ч.л
  • Сода – дрібка

Приготування:

  1. Яйця та цукор збити у великій ємності блендером.
  2. Підігріти 0,5 л молока, додати сіль, перемішати з цукром та яйцями.
  3. Поступово у суміш всипати борошно. Необхідно весь час помішувати, щоб не з’явилися грудочки.
  4. До отриманої маси додати сіль, олію, дрібку соди та перемішати.
  5. Влити решту молока у масу та збити блендером до рідкої консистенції.
  6. Обсмажити млинці на розігрітій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі