Українські сировари намагаються далі підіймати ціни на свою продукцію. Це пов'язане з невпинним зростанням ціни сирого молока. Про це повідомили у компанії «ІНФАГРО», яка спеціалізується на дослідженнях та аналізах ринку молока України та світу.
За словами експертів, провідні виробники планують з 1 грудня збільшити ціну на свої сири відразу на 10%. Вони зазначили, що великі торгівельні мережі зайняли жорстку позицію і дуже неохоче йдуть на поступки постачальникам.
«Тому сирзаводам доведеться ще певний час акумулювати збитки, адже сировина вже подорожчала більш ніж на 40%», – йдеться у повідомленні.
Аналітики додали, що українці для святкового столу навряд чи зможуть придбати нормальний сир дешевше ніж по 400 грн/кг.
«Сир однаково будуть купувати, просто «шматки сиру» в корзинах споживачів будуть дрібнішими. Собівартість імпорту сиру європейського виробництва стає значно нижчою за собівартість сиру вітчизняного. Тому можна очікувати, що добру частину ринку в українських сироварів перед святами заберуть постачальники європейських сирів. Різниця в ціні з українським «голландським» сиром настільки вражаюча, що мережі не можуть цим не скористатися і завезуть більше імпортного товару», – резюмували вони.
Раніше директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко розповів, чому відбулося подорожчання яєць.