Вчені пояснили шкоду цукру для здоров'я

Поділитися
Вчені пояснили шкоду цукру для здоров'я Цукор блокує білок, пов'язаний з мікрофлорою кишечника
Цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження мікрофлори кишечника.

Вчені з Єльського університету заявили про те, що цукор блокує активність білка, який необхідний для розмноження кишкової мікрофлори, пов'язаної з нормальною вагою і здоров'ям, повідомляє MedicalXpress.

Мікрофлора кишечнику відіграє ключову роль у здоров'ї людини, а її склад пов'язаний з дієтою. Раніше дослідники припускали, що цукор всмоктується виключно в тонкому кишечнику і ніколи не досягає товстої кишки.

У ході дослідження вчені вивчили вплив дієти з високим вмістом глюкози і фруктози на склад корисної бактерії Bacteroides thetaiotaomicron в організмі мишей. Виявилося, що сахароза, що складається з глюкози і фруктози, блокує вироблення білка Roc (regulator of colonization), необхідного для колонізації бактерії. Вчені створили штам бактерій, у яких активність білка не придушувалася, і ці мікроорганізми отримали перевагу в розмноженні при дієті з високим вмістом вуглеводів.

Раніше вчені заявили про те, що захворювання на рак при палінні може бути викликано тим, що компоненти тютюнового диму змінюють роботу білкової "упаковки" ДНК, що робить гени вразливими до накопичення мутацій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі