Журналістам на ЧС-2014 радять носити з собою запасний гаманець і не слухати музику у навушниках

Поділитися
Журналістам на ЧС-2014 радять носити з собою запасний гаманець і не слухати музику у навушниках Журналістів у Бразилії просять бути дуже уважними і уникати будь-яких конфліктних ситуацій © globo.com
Міжнародна асоціація спортивної преси випустила пам'ятку для журналістів, які поїдуть на мундіаль до Бразилії.

Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS) випустила пам'ятку з інструкціями журналістам, які вирушають на чемпіонат світу до Бразилії, в якій описано різні форс-мажорні ситуації та заходи поведінки при їхньому виникненні, повідомляють на офіційному сайті організації.

Журналістам радять не чинити опір спробам пограбування і віддати потрібне майно злочинцям без заперечень, а краще взагалі не носити з собою цінних речей, які будуть привертати увагу грабіжників. Також рекомендується не гуляти у розслабленому стані вулицею, не слухати музику у навушниках і бути дуже сконцентрованими.

Окрім того, організація радить бути обережними при використанні банкоматів і застерігає від користування ними в аеропортах, щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, пропонує не носити з собою кредитні картки і значну кількість готівки. Їх має бути достатньо, щоб заплатити за проїзд або ж звільнитися від грабіжника: свій гаманець краще залишити у сейфі готелю, а з собою носити запасний.

ТАКОЖ: Бразильська поліція просить гостей ЧС-2014 не кричати, коли їх будуть грабувати

Журналістам рекомендують не носити з собою оригінал паспорту, а по можливості використовувати його копію, а також користуватися журналістською акредитацією. Вночі необхідно бути пильним і не зловживати алкоголем, триматися великих вулиць і не заходити у "небезпечні нетрі".

Також AIPS закликає побоюватися кишенькових злодіїв у натовпі і громадському транспорті, по можливості користуватися таксі, не відчиняти незнайомим людям двері свого номера у готелі, не гуляти у парках і на пляжах після настання темряви, обережно користуватися мережами Wi-Fi, щоб уникнути інтернет-шахрайства, не залишати телефони і комп'ютери на задньому сидінні таксі, і остерігатися крадіжок навіть на стадіонах, оскільки у злочинців можуть бути акредитації.

Окрім того, у пам'ятці звертають увагу на те, що у Бразилії зараз зима, тому темніє рано і через близькість до екватора дуже швидко. Журналістів просять мати із собою теплий одяг.

Нагадаємо, що чемпіонат світу відкриється 12 червня матчем Бразилія - Хорватія. Фінальний поєдинок відбудеться 13 липня. !zn

Читайте також:

У ФІФА не шкодують, що віддали чемпіонат світу Бразилії

Чемпіонат світу у Бразилії відкриє паралізована дитина

ФІФА не збирається змінювати час початку матчів чемпіонату світу

Пеле назвав чемпіонат світу-2014 ганьбою для Бразилії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі