Бразильська поліція просить гостей ЧС-2014 не кричати, коли їх будуть грабувати

Поділитися
Бразильська поліція просить гостей ЧС-2014 не кричати, коли їх будуть грабувати
Світ побачила брошура, в якій зібрано низку порад для безпечного перебування в країні в ході чемпіонату світу з футболу, що стартує у червні.

Бразильська поліція випустила брошуру порад для безпечного перебування в країні в ході чемпіонату світу з футболу, щостартує в червні. В ній правоохоронці закликають туристів не кричати і не чинити опір, коли їх хтось спробує пограбувати, передає ВВС.

"Не реагувати, не кричати і не сперечатися", - йдеться в брошурі, яка буде лунати бразильськими посольствами і консульствами.

За задумом поліцейських, безвольне поведінка жертв не повинно спровокувати грабіжників до подальшої ескалації насильства, яка в підсумку може привести до вбивства.

"Туристи приїжджають в основному з Європи і США, де не дуже часто стикаються з такого роду злочинами", - пояснив Маріо Лейте, що відповідає за безпеку Кубка світу в Сан-Паулу.

Ці рекомендації можуть здатися крайністю, але поліцейський Маріо Лейте, звик мати справу з суворими реаліями бразильських фавел, філософськи зауважує, що "там немає сенсу плакати над пролитим молоком".

Туристам також радять не виставляти напоказ цінні предмети, які могли б залучити грабіжників, і не розгулювати вулицями у нічний час.

У Бразилії один з найвищих у світі рівнів злочинності. Зокрема, ця країна знаходиться серед лідерів за кількістю вбивств на душу населення.

Нагадаємо, що мундіаль стартує 12 червня матчем Бразилія - Хорватія. Фінальний поєдинок відбудеться 13 липня на стадіоні "Маракана" в Ріо. !zn

Читайте також:

В Бразилії виявили сотню незаконних продавців квитків на ЧС

арбітрам ФІФА дозволила використовувати під час матчів балончики з фарбою

В Ріо представили офіційний м'яч бразильського мундіалю

Представлена офіційна пісня чемпіонату світу-2014 (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі