Збірна України з хокею прийме Францію у Донецьку - з "донецьким" тренером і хокеїстами

Поділитися
Збірна України з хокею прийме Францію у Донецьку - з "донецьким" тренером і хокеїстами Українці знову зіграють у Донецьку © iSport.ua
Ґрунтовні перестановки у тренерському штабі української збірної суттєво вплинули на формування команди і підкоригували тренувальні плани "синьо-жовтих".

Збірна України з хокею зіграє два контрольні матчі проти представника топ-дивізіону світового хокею Франції на льоду донецької "Арени Дружба" - замість запланованого раніше "Терміналу" у Броварах під Києвом.

Відкореговано і час проведення зустрічей - французів українці приймуть на кілька днів раніше - 24 і 25 серпня, відповідно о 15:00 і 17:00.

Прес-служба Федерації хокею України інформує, що навчально-тренувальний збір команди стартує 20 серпня. Швидше за все керувати збірною відтепер буде нинішній наставник "Донбасу" росіянин Андрій Назаров.

Як ми вже повідомляли, молодий спеціаліст отримав пропозицію очолити "синьо-жовту" команду, а трохи пізніше інформація знайшла підтвердження на офіційному рівні: ФХУ надіслала лист у донецький клуб з проханням дозволити Андрію Назарову, а також нинішньому головному тренеру молодіжної команди донеччан "Молодої Гвардії" Олександру Годинюку почати роботу зі збірною України. Назавтра "Донбас" відповів згодою - залишилося лише дочекатися офіційного призначення фахівців.

У ФХУ прийняли рішення зберегти "донецький вектор" не тільки щодо складу тренерського штабу, але і в формуванні команди: половина гравців, запрошених на збір, представляють "Донбас" і "Молоду Гвардію". Представників інших команд - всього кілька осіб, інші ж, зважаючи на розпад вінницького "Патріота", не мають діючих контрактів.

Відзначимо наявність у списку і дворазового володаря Кубка Стенлі, ветерана 11 сезонів у НХЛ Руслана Федотенка, а також Костянтина Касянчука, який в минулому сезоні виграв Кубок Гагаріна у КХЛ, проте поки не має контракту з командою. Також примітно і те, що тренерський штаб продовжує вводити молоді кадри у склад - так, у зборі візьмуть участь юніори, які мають досвід виступів як в національній, так і в молодіжній і юніорських збірних України.

Повністю список гравців, запрошених на збір виглядає так: воротарі - Вадим Селіверстов (1981 р.н., без клубу), Євген Напненко (1988, без клубу) і Павло Ячник (1993, "Донбас");

захисники: Олександр Побєдоносцев (1981, без клубу), Віталій Люткевич (1980, без клубу), Геннадій Разін (1978, "Донбас"), Денис Петрухно (1989, без клубу), Володимир Алексюк (1987, без клубу), Костянтин Рябенко (1983, без клубу) і Руслан Борисенко (1983, "Компаньйон-Нафтогаз");

нападники - Руслан Федотенко (1979, "Донбас"), Максим Квітченко (1990, "Донбас"), Роман Благой (1987, "Донбас"), Олег Тимченко (1978, без клубу), Олег Шафаренко (1981, без клубу), Олександр Торяник (1990, без клубу), Костянтин Касянчук (1979,без клубу), Андрій Міхнов (1983, без клубу), Сергій Варламов (1978, "Донбас"), Олександр Матерухін (1981, без клубу), Павло Борисенко (1987, "Компаньйон-Нафтогаз"), Віктор Захаров (1994, "Молода Гвардія"), Максим Мартишко (1994, "Молода Гвардія"), Юрій Петранговський (1994, "Молода Гвардія") та Віталій Лялька (1996, "Молода Гвардія").

Як бачимо, тренерському штабу доведеться постаратися, аби привести всіх виконавців до одного знаменника і взагалі підготувати хокеїстів до відповідальних матчів. Адже, як мінімум, половина гравців поки навіть офіційно не починала підготовку до сезону - у "Компаньйоні", наприклад, через перенесення старту сезону у Професійній хокейній лізі прийняли рішення перенести і початок навчально-тренувального збору - з 1 до 15 серпня.

Нагадаємо, що у Донецьку збірна України грала у квітні на чемпіонаті світу у дивізіоні 1В. Лід "Дружби" виявився щасливим для українців, які здобули перемогу у турнірі і кваліфікувалися у другому за рангом ешелоні світового хокею. Також раніше в Донецьку перемагали на ЧС юніорська та молодіжна збірні - до речі, під керівництвом Олександра Годинюка. !zn

Читайте також:

Хокейний "Донбас" пробився у топ-50 клубного рейтингу Європи

Суперзірка НХЛ Ілля Ковальчук продовжить кар'єру в КХЛ

Північнокорейські хокеїсти зацікавлені у вступі в російську лігу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі