Північнокорейські хокеїсти зацікавлені у вступі в російську лігу

Поділитися
Північнокорейські хокеїсти зацікавлені у вступі в російську лігу Браві північнокорейські хокеїсти хочуть бути ближче до світу © rationallibertariancorner.com
Розширення Континентальної хокейної ліги в східному напрямку може продовжитися досить несподіваним чином.

Слідом за вступом у Континентальну хокейну лігу команди з Владивостока, найбільші євразійські змагання з хокею можуть поповнитися клубом з Північної Кореї.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на заступника голови комітету з регіональної політики і законності законодавчих зборів Приморського краю Валерія Кана.

У свою чергу, політик оперує заявами відомого в минулому хокеїста, а нині спортивного функціонера В'ячеслава Фетисова: дворазовий олімпійський чемпіон, один з кращих захисників за всю історію хокею зазначив, що тихоокеанський напрямок розвитку КХЛ - частина довгострокового плану. Також Фетисов припускав про можливе приєднання до ліги команд з Китаю, Кореї і Японії.

Втім, слова Кана виявилися більш конкретними щодо участі в змагання північнокорейців.

"Ми розмовляли з головою парламенту Південної Кореї з питання створення хокейної команди. Та хтось із присутніх депутатів парламенту запитав, чи ми можемо попросити Північну Корею створити таку ж команду. Адже їх цікавить дружба", - сказав Кан.

"Напередодні ми розмовляли з Фетисовим, який подав гарну ідею про те, щоб від тихоокеанського регіону в КХЛ виступали збірні Китаю, Південної Кореї і Японії. Російській стороні було запропоновано домовитися про участь північнокорейської команди. У Північній Кореї зацікавлені в цьому: звідти постійно телефонують і запрошують Фетисова в гості на рівні президента Олімпійського комітету, міністра спорту і президентів всіх зимових видів спорту. Катки в КНДР є", - додав Кан.

Зазначимо, що збірна КНДР є членом Міжнародної федерації хокею (ІІХФ) і бере участь у змаганнях під егідою цієї організації. Зокрема, північнокорейці на чемпіонаті світу в дивізіоні 3 у вирішальному матчі за вихід в дивізіон 2В поступилися ПАР 1:4, посівши друге місце. Втім, у рейтингу ІІХФ Північна Корея займає 45-й рядок - четверте з кінця ранжира.

Нагадаємо, що в чемпіонаті КХЛ-2013/14 візьме участь 28 команд з восьми країн - України, Росії, Білорусі, Казахстану, Латвії, Словаччини, Хорватії та Чехії. У міжсезоння Ліга поповнилася клубом з Владивостока ("Адмірал") і хорватським "Медвешчаком". !zn

Читайте також:

Збірна України з хокею вирушить на чемпіонат світу в корейський Сеул

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай у НХЛ Андрій Назаров

У Харкові не можуть визначитися з майбутньою хокейною командою "Динамо"

Зупинивши непереможну Швейцарію, Швеція виграла чемпіонат світу з хокею

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі