Євробаскет: тренер збірної України вважає прогрес у кожному матчі важливішим за результат

Поділитися
Євробаскет: тренер збірної України вважає прогрес у кожному матчі важливішим за результат Фрателло закликає своїх підопічних до прогресу © fibaeurope.com
Американський фахівець Майк Фрателло впевнений, що його підопічні з кожною грою покращують своє виконання. А з будь-якої поразки треба вчитися робити правильні висновки.

Головний тренер збірної України з баскетболу Майк Фрателло вважає, що розгромна поразка від латвійської команди у ключовому поєдинку другого групового раунду Євробаскету, має навчити його підопічних підніматися і йти вперед.

"На даний момент нашою головною метою є прогрес, а не миттєвий результат", - вважає 66-річний американець.

"І крок за кроком ми додаємо - у захисті, і в атаці, у всьому. Порівняно з 2001 роком, коли я тільки прийняв збірну України, зміни є. Це стосується і складу, і зіграності, й індивідуального рівня баскетболістів. Вихід у другий раунд Євробаскету - чудове підтвердження, що зусилля не пройшли дарма", - зазначив Фрателло в інтерв'ю "Спорт-Экспрессу".

Фрателло вважає, що рівень українських баскетболістів не такий високий, як у провідних збірних Іспанії, Хорватії, Сербії. Тому йому і його помічникам іноді слід робити акцент на деталях підготовки кожного гравця.

"Індивідуальна підготовка багатьох моїх виконавців залишає бажати кращого. Як можна займатися, наприклад, комбінаціями, якщо, припустимо, у розігруючого є проблеми з тим, щоб привести м'яч у напад? Тому з деякими баскетболістами доводиться працювати над технікою кидка, дріблінгом", - розповів Фрателло.

Нагадаємо, збірна України вперше в історії зуміла кваліфікуватися через перший груповий етап чемпіонату Європи. Підопічні Майка Фрателло виграли 4 матчі з 5, проте вже на старті другого раунду розгромно поступилися Латвії 51:85.

"Це не наш стиль - програвати 30 очок. Але нам треба вміти підніматися з колін, і разом вибиратися з цієї ями. Мені здається, що у грі з Латвією у нас не було відчуття того, що ми зможемо повернутися у боротьбі. Але нічого, я впевнений, ми зробимо правильні висновки", - сказав Фрателло після поразки від Латвії.

Зазначимо, що українці, як і раніше зберігають шанси на вихід до чвертьфіналу: 13 вересня "синьо-жовті" зіграють із Сербією, і в разі успішного результату можуть зробити серйозну заявку на вихід у плей-офф турніру. Втім, українцям слід сподіватися і на Францію, у поєдинку з прямим конкурентом Латвією.

Матч Україна-Сербія відбудеться 13 вересня у Любляні на арені "Тіволі" о 18:45. !zn

Читайте також:

Український баскетбольний талант став найкращим європейцем на драфті НБА

"Будівельник" підписав колишнього баскетболіста "Майамі" і "Сан-Антоніо"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі