Євробаскет: Україна зазнала розгромної поразки від стратегічного суперника

Поділитися
Євробаскет: Україна зазнала розгромної поразки від стратегічного суперника Жест Сергія Гладиря виявився знаковим - українці на майданчику були повним нулем. © fibaeurope.com
Українці повністю провалили стартовий поєдинок другого групового раунду, програвши Латвії з різницею в "-34" очки.

Збірна України з баскетболу зазнала розгромної поразки від Латвії 51:85 на старті другого групового раунду чемпіонату Європи в Словенії.

Тепер завдання для українців за потрапляння у чвертьфінал ускладнюється: попереду підопічних Майка Фрателло чекають імениті литовці і серби.

Зазначимо, що це друга поразка "синьо-жовтих" на турнірі - раніше вони поступилися французам 71:77. Наступний матч українці проведуть 13 вересня проти Сербії.

Підопічні Айнарса Багатскіса, який тренує ще й київський "Будівельник" здивували українців далекими влученнями і чіткої реалізації створених моментів. Тоді як у команди Фрателло справи йшли з рук геть погано. Особливо "відзначився" В'ячеслав Кравцов, який у першій чверті не забивав у ключових епізодах з під кільця і з лінії штрафних. В результаті, цілком допустиме перевага Латвії в 13 очок зросла у другому періоді до катастрофічних "-20".

Здавалося, що в перерві Фрателло, який показав себе по ходу турніру хорошим мотиватором і рішучим наставником, зможе внести перелом у невдалі дії своїх підопічних, але не тут-то було. Українці програвали підбори під обома щитами, не зуміли налагодити кидки, а також програвали супернику у швидкості.

Коли рахунок став зовсім розгромним (-"35"), Фрателло випустив на майданчик найближчий резерв в особі Пустового та Глібова. Але і цей крок не приніс користі - по суті, команди вже догравали матч.

Євробаскет. Група Е. 1 тур

Латвія - Україна- 85:51 (24:11, 18:11, 23:10, 20:19)

11 вересня. Любляна. "Тіволі Арена".

Латвія: Стрелниекс (8 + 7 підбирань), Дай. Бертаньш (7 + 7 передач), Яниченокс (14), К. Берзіньш (6), Шеляковс (4 + 5 підбирань) - старт; Мейерс (11 + 10 підбирань), Мейерис (8), Фрейманіс, Блумс (6), Я. Берзіньш (2), Куксикс (13), Шкеле (6),

Головний тренер: Айнарс Багатскіс

Україна Джетер (7), Липовий, Гладир (12). Корнієнко (3), Натяжко (1) - старт; Пустозвонов (6), Мишула (5 + 4 передачі), Глєбов, Забірченко, Зайцев (4 + 5 підбирань), Пустовий (6), Кравцов (7 + 6 підбирань)

Головний тренер: Майк Фрателло.

Відзначимо, що 11 вересня на майданчик арени "Тіволі" в Любляні вийдуть наші безпосередні суперники по групі: Бельгія зіграє з Сербією, а Франція проекзаменує Литву. !zn

Читайте також:

Євробаскет: Україна сенсаційно перемагає Німеччину, забезпечивши собі вихід в наступний раунд

Ще один український баскетболіст продовжить кар'єру в США

Плей-офф НБА: "Майамі" захистив чемпіонський титул

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі