Євробаскет-2015: Україна знову отримала відстрочку

Поділитися
Євробаскет-2015: Україна знову отримала відстрочку © iSport.ua
У ФІБА-Європа поки не визначилися з тим, залишити чемпіонат Європи з баскетболу в Україні або перенести його в інше місце.

У ФІБА-Європи знову перенесли доленосний для України момент: поки в європейській організації не визначились, чи зможе українська сторона на гідному рівні провести чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 році.

Президенту ФБУ Олександру Волкову вдалося під час візиту до Мюнхена переконати керівництво Європейської федерації (ФІБА-Європа) не приймати рішення щодо Євробаскету-2015.

Завтра, 17 травня мають відбутися вибори керівництва ФІБА-Європа, тому доля чемпіонату Європи в Україні визначиться в першій половині червня новим складом організації.

Варто відзначити, що основна фаза підготовки до Євробаскету за правилами починається за 15 місяців до турніру, тобто у травні-червні. "І якщо до цього часу не буде підтверджено базові принципи, то проект ставлять під сумнів", - про це раніше заявляв генереальный секретар ФБУ Олександр Ларін.

Нагадаємо, що проведення Євробаскету-2015 знаходиться під сумнівом, починаючи з березня, коли в Україні змінився уряд, а також було прийнято зміни до бюджету. Відтоді, Місцевий оргкомітет турніру в особі його директора Маркіяна Лубківського, ФБУ, а також міністра молоді і спорту Дмитра Булатова заявляли про готовність провести чемпіонат в обмеженому форматі. Також відомо про зустрічі членів уряду з інвесторами арен, на яких повинні проходити матчі.

Нагадаємо, що спочатку турнір мав відбутися в шести містах: Києві, Донецьку, Львові, Одесі, Дніпропетровську і Харкові. На початок квітня повністю зупинилося будівництво арени в Харкові, а рівень готовності інших Лубківський оцінював у 10-15%.

По суті, головним інвестором є нинішній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, структури якого фінансують ряд клубів баскетбольної Суперліги, а також мають стосунок до організації United Basketball Investment. Вона займається будівництвом арен у Києві на Деміївці, Дніпропетровську, Львові та Одесі.

Повідомляється, що після вирішального матчу фінальної серії Суперліги "Будівельник" - "Хімік", у якому кияни здобули золоті медалі, відбулася зустріч Олександра Волкова та Ігоря Коломойського. Втім, невідомо, чи обговорювали вони майбутнє Євробаскету-2015 в Україні.

Також за інформацією "Коментарів", останнім часом активно розглядається варіант спільного проведення Євробаскету-2015 України і Литви. !zn

Читайте також:

Україна у сім разів зменшить витрати на Євробаскет-2015

Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютний сезон українського баскетбольного таланту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі