Вболівальники у Литві допомогли київському "Будівельнику" відчути себе, як удома і перемогти

Поділитися
Вболівальники у Литві допомогли київському "Будівельнику" відчути себе, як удома і перемогти © http://budivelnyk.ua
У домашньому матчі Єврокубка, який було перенесено з Києва до литовського Каунаса, українська команда відчула теплу підтримку місцевих глядачів і зуміла здобути нелегку перемогу.

Київський "Будівельник" обіграв французький "Нантер" у першому матчі 1/8 фіналу Єврокубка - 86:82. Домашній для киян поєдинок відбувся у литовському Каунасі згідно з рішенням Євроліги.

Матч-відповідь пройде через 8 днів на майданчику французької команди. В 1/4 фіналу турніру вийде команда, яка стане кращою за сумою двох ігор.

Кияни отримали у Каунасі, де баскетбол має більше значення, ніж футбол в Україні, чудову підтримку. Не тільки через останні події в Україні, яким співчуває вся Європа, але і через те, що в "Будівельнику" виступає улюбленець місцевої публіки Даріуш Лавринович.

Як завжди, литовський центровий проявив себе на майданчику з найкращого боку, не тільки збираючи підбори біля чужого і свого кільця, але і справно набираючи очки.

Протягом всього поєдинку "Будівельник" вів у рахунку, періодично відриваючись від суперника на 10-12 пунктів. Однак у підсумку, утримати більш-менш комфортну перевагу киянам не вдалося: у чомусь через недостатньо логічні суддівські рішення французи зуміли уникнути кілька точних влучень у своє кільце і набрали важливі очки в атаці.

Тепер кияни їдуть на виїзне протистояння всього з чотирма балами у запасі. При злагоджених діях всієї команди його має вистачити. Однак у першу чергу "Будівельнику" слід пам'ятати про євроліговський матч проти "Нантера", у якому київські баскетболісти зазнали нищівної поразки 61:80.

"Будівельник" (Київ, Україна) - "Нантер" 86:82 (21:19, 26:22, 19:20, 20:21)

Б: Стрелнієкс (8 + 6 підбирань + 7 передач), Мінард (3), Дроздов (8), Саммерс (5 + 5 підбирань + 4 передачі), Лавринович (28 + 9 підбирань + 3 блок-шота) - старт; Ехерн (14), Анісімов (12), Шаленга (8), Горбенко (0).

Н: Мічем (7), Лайті (9 + 5 передач), Гладир (15 + 5 підбирань), Деніелс (4), Пассав (11 + 10 підбирань) - старт; Томас (21 + 5 підбирань), Ліш (10), Нзеулі (5), Жете (0), Жюді (0), Корозін (0).

Двоочкові кидки: 26/42 (61%) - 20/38 (52%)

Триочкові кидки: 5/19 (26%) - 12/33 (36%)

Штрафні кидки: 19/24 (79%) - 6/8 (75%)

Підбори: 35-34; Передачі: 22-12; Втрати: 11-9.

Відзначимо, що 5 березня свій перший матч 1/8 фіналу Єврокубка зіграє южненський "Хімік". Як і "Будівельник", южненці проведуть домашню зустріч на нейтральному полі: Євроліга перенесла гру у Стамбул. Суперник "Хіміка" - турецька "ТЕД Анкара". !zn

Читайте також:

У ФІБА-Європа поки не планують позбавляти Україну Євробаскету-2015

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Команди Суперліги масово покидають іноземні баскетболісти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі