В УАФ вважають незаконним можливе проведення конгресу з виборами нового президента у грудні

Поділитися
В УАФ вважають незаконним можливе проведення конгресу з виборами нового президента у грудні В УАФ створено робочу групу © УАФ
В організації нагадали про вимоги ФІФА та УЄФА.

Українська асоціація футболу (УАФ) прокоментувала можливість проведення позачергового конгресу 20 грудня, на якому може бути обрано нового президента організації.

В асоціації зазначили, що проведення конгресів "регулюється статутними нормами УАФ, які відповідають вимогам ФІФА та УЄФА". Проведення конгресу 20 грудня стане порушенням Статуту УАФ, а всі його рішення будуть нелегітимними.

Для розгляду питання було створено робочу групу, яка провела засідання у Будинку футболу 7 грудня.

"Під час засідання ми розглянули та проаналізували протоколи щодо пропозиції скликання позачергового конгресу, що вже надійшли до УАФ. Також були розглянуті протоколи, що ще не прийшли в УАФ, але були оприлюднені в засобах масової інформації.

По тих протоколах, що мають ознаки невідповідностей Статуту УАФ та статутам відповідних членів, ми вирішили направити запити до регіональних асоціацій із проханням надати пояснення щодо цих фактів.

Щодо окремих протоколів, в яких є ознаки грубих порушень статутних норм, ми будемо передавати інформацію до Адміністрації УАФ із пропозицією подальшого розгляду їх Контрольно-дисциплінарним комітетом УАФ.

Крім того, ми вирішили звернутися до відповідних обласних органів влади. Будемо просити прокоментувати наявну інформацію про можливий вплив представників органів державної влади на рішення окремих регіональних асоціацій футболу щодо скликання позачергового конгресу УАФ.

Щоб не допустити порушень нашого статуту, а також статутів ФІФА та УЄФА, ми перебуваємо на постійному зв’язку з представниками цих організацій", – заявив перший віцепрезидент УАФ Анатолій Дем'яненко.

Нагадаємо, чинний президент УАФ Андрій Павелко та генсек організації Юрій Запісоцький є фігурантами справи про корупцію. Обох засудили до двох місяців тюремного ув'язнення, після чого за них було внесено дві застави на суму майже 20 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося про те, що кандидатуру Шевченка висунули на пост президента УАФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі